2018 04 29 OraBikeWeekend026

Dvodnevna sportska manifestacija "Orahovica bike weekend", održana je kao druga aktivnost u sklopu proslave Dana grada u subotu, 28. i nedjelju, 29. travnja 2018. godine, na orahovačkom Jezeru. Događaj su organizirali Grad Orahovica, ekipa iz organizacije Pannonian Challenge-a, Biciklistički klub Pannonian iz Osijeka, Weekend Warriorsi i BK Osijek 2010.

U tri discipline, XC Maraton, Enduro i Road posjetitelji su mogli vidjeti najbolje vozače hrvatske i susjednih zemalja u divljem ambijentu Parka Prirode Papuk te uživati u prekrasnom orahovačkom Jezeru.  Cjelodnevni zabavni program odvijao se na orahovačkom Jezeru, gdje je organiziran kamp i ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje manifestacije.

Projekt je zamišljen kao promocija turističkih potencijala Papuka, popularizacije biciklističkog sporta, zdravog života kroz kretanje u prirodi, te biciklizma kao generatora lokalne Slavonske turističke ponude.

Nastupilo je preko 80 vozača u 3 discipline. „Road“ 96km, „Cross country“ maraton 25 km i 45 km i „Enduro“ sa tri etape od 4,7 km 2,5 km i 3 km. Prvog dana. tj u subotu natjecalo se u dvije utrke, XC maraton i Road. Najbolja mjesta do 35 godina u utrci „Road“ osvojili su Matej Jurec treće mjesto, Borna Marjanović drugo mjesto i Saša Jeftinić prvo mjesto. U utrci „Road“ preko 35 godina treće mjesto osvojio je Danijel Jelić, drugo Igor Dačić i prvo Ivan Žunac. U utrci Maraton XC na 25 km duljine treće mjesto osvojio je Deni Kremer, drugo Krešimir Kovač i prvo Velimir Andračić. U utrci Maraton XC na 47 km duljine treće mjesto osvojio je Slaven Getoš, drugo Ivane Pintera i prvo Tomislav Nemet.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, vozila se utrka „Enduro“ s tri stagea nakon čega je poredak najboljih bio Marko Pavec treće mjesto, Filip Vunjak drugo mjesto i Frano Liović osvojio je prvo mjesto, a nagrade najboljima dodijelio je zamjenik gradonačelnica Grada Orahovice Dalibor Fofonjka.

Nakon dodjele jedan od organizatora Qra Bike Weekenda, Stjepan Aračić, rekao je kako su vozači jako zadovoljni stazama i kako su jedne od boljih koje su vozili u Hrvatskoj te će se svakako ovo natjecanje nastaviti organizirati svake godine. (T.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 87 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498