2018 05 30 OP NepoznataOrahovica018

Izložba Nepoznata Orahovica, povodom „50. Orahovačkog proljeća“ doživjela je svoje 16-to izdanje, pod nazivom Iz ateljea obitelji Ollrom. U organizaciji orahovačkog ogranka Matice hrvatske, povijesničar-amater Duško Rađenović, u hotelu Ružica, izložio je šesnaestu po redu izložbu fotografija na kojima je objektivom uhvaćen trenutak Orahovice u različitim povijesnim razdobljima.

U prigodi svečanog otvaranja, predsjednik ogranka Matice hrvatske prof. Zorislav Milković, kazao je da i ovom izložbom Matica evocira uspomene i povijest grada i izvlači iz zaborava činjenice koje smo svi zaboravili.

„Fotografije su manje poznate, neke već viđene ali uvijek ima i poneka nova, prvi put izložena“- rekao je predsjednik Milković i zahvalio Vladi Grgiću, koji je u vrijeme dok je bio na čelu Turističke zajednice, s autorom Rađenovićem  počeo stvarati izložbu. Istaknuo je također, kako se na izložbama uglavnom koriste fotografije obitelji Ollrom.

Potom se velikom broju nazočnih Orahovčana obratila gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalivši orahovačkoj Matici hrvatske i  autoru izložbe Dušku Rađenoviću:

„Hvala vam što  već 16 godina ustrajno pripremate izložbu o povijesti Orahovice, koja potvrđuje bogatu kulturnu i turističku baštinu našega grada, koja govori o vrijednim ljudima koji su prije stotinu godina prepoznali svu ljepotu i potencijale našega kraja. Kao što i uzrečica govori da fotografija govori više od tisuću riječi, to potvrđuju i izložene fotografije i ja izražavam nadu i vjeru da ćete i u budućnosti raditi na prikupljanju materijala i dokumentacije, te vjerno prikazivati povijest i prošlost našega grada. Hvala vam što našoj najznačajnijoj manifestaciji „Orahovačko proljeće“, dajete svoj doprinos i na ovaj način ju obogaćujete“-kazala je gradonačelnica Petin.

 I autor izložbe, Duško Rađenović, zahvalio je na brojnoj posjeti te svima bez kojih izložbu ne bi mogao postaviti. Istaknuo je da su otac i sin Ollrom, Matija i Stjepan rođeni Orahovčani, profesionalni fotografi i podsjetio da ni nakon dva zahtjeva koje je Matica uputila bivšoj gradskoj vlasti, Orahovica nema ulicu nazvanu po obitelji Ollrom. Molbu je Rađenović uputio nazočnoj gradonačelnici, u nadi da će tu mogućnost razmotriti, jer su Matija i Stjepan Ollrom to zaslužili.

Početka stvaranja izložbe, prisjetio se i Vlado Grgić, te zaključio da koliko je nama nepoznata Orahovica, jednako je nepoznat i sam autor Rađenović, koji se svakom izložbom po malo otvara i otkriva svoje, nama nepoznate strane.

Otvorenje izložbe proteklo je u pojašnjavanju fotografija i ugodnoj priči autora i posjetitelja, koji su se upisali i u knjigu utisaka. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 28 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 241

Jučer 417

Ovaj tjedan 2194

Ovaj mjesec 6239

Ukupno 1926898