2018 05 31 OP Nasi orahovcani001

Na blagdan Tijelova, a u povodu kulturne i turističke manifestacije „Orahovačko proljeće“, u caffe baru Blues postavljena je izložba fotografija o Orahovčanima, u organizaciji  UHBL PTSP i Reda vitezova Ružice grada.

Jedan od autora, Vlado Grgić, pozdravio je posjetitelje i rekao da je izložba postavljena u spomen na naše sugrađane, Orahovčane, koji su na specifičan način obilježili orahovačku svakodnevnicu iako nisu bili ni na koji, politički ili društveni način eksponirani, a opet, ostavili su trag u našim životima i životu grada. Mnogo ih je nažalost, koji više nisu među nama, a druge su životni putovi odveli iz Orahovice.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalivši organizatorima na izložbi koja će mnogim posjetiteljima probuditi uspomene, a mladima pokazati kako se nekada u gradu družilo, živjelo, gradilo…

„Izložba predstavlja ljude koji nisu nepoznati, ljude koji su s nama živjeli i utjecali na naše živote. Drago mi je što upravo u sklopu Orahovačkog proljeća i to jubilarnog pedesetog, imamo ovakvu izložbu, jer, Orahovačko proljeće nije samo najznačajnija kulturna i turistička manifestacija, već ono mora dati sliku svih Orahovčana koji su dali doprinos u manifestaciji i u životu našega grada. Vjerujem da nećete stati na ovom fundusu, već da će svake godine izložba biti bogatija fotografijama“-kazala je gradonačelnica Petin i izložbu proglasila otvorenom.

Miroslav Milovuković, predsjednik UHBL PTSP  u prigodi otvorenja izložbe je kazao:

„Izložba izražava potrebu da se prisjetimo prijatelja koji su dio života dijelili s nama, koji nisu u životu postigli puno, ali su i te kako ostavili svoj trag i rado ih  se sjećamo. Imali smo puno zajedničkih trenutaka, male ljubavi, sitne prevare i velike zabave i željeli smo na ovaj način da ih i vi mlađi upoznate a stariji da ih se prisjete. Mi nikada nećemo zaboraviti Krleta, Jazu, Zorana,Vuka, kuma Zelenog, Pitermana, Jaru…Imamo puno lijepih sjećanja“.

Posjetitelji,  a bio ih je veliki broj, sa zanimanjem su razgledali fotografije i slušali priče vezane uz uhvaćeni trenutak objektivom nečijeg fotoaparata, prepoznavali lica i mjesta,objekte i ulice, u čemu su im pomagali Vlado Grgić i Miroslav Milovuković. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 371

Jučer 386

Ovaj tjedan 2001

Ovaj mjesec 7772

Ukupno 1953935