2018 05 31 OP Nasi orahovcani001

Na blagdan Tijelova, a u povodu kulturne i turističke manifestacije „Orahovačko proljeće“, u caffe baru Blues postavljena je izložba fotografija o Orahovčanima, u organizaciji  UHBL PTSP i Reda vitezova Ružice grada.

Jedan od autora, Vlado Grgić, pozdravio je posjetitelje i rekao da je izložba postavljena u spomen na naše sugrađane, Orahovčane, koji su na specifičan način obilježili orahovačku svakodnevnicu iako nisu bili ni na koji, politički ili društveni način eksponirani, a opet, ostavili su trag u našim životima i životu grada. Mnogo ih je nažalost, koji više nisu među nama, a druge su životni putovi odveli iz Orahovice.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalivši organizatorima na izložbi koja će mnogim posjetiteljima probuditi uspomene, a mladima pokazati kako se nekada u gradu družilo, živjelo, gradilo…

„Izložba predstavlja ljude koji nisu nepoznati, ljude koji su s nama živjeli i utjecali na naše živote. Drago mi je što upravo u sklopu Orahovačkog proljeća i to jubilarnog pedesetog, imamo ovakvu izložbu, jer, Orahovačko proljeće nije samo najznačajnija kulturna i turistička manifestacija, već ono mora dati sliku svih Orahovčana koji su dali doprinos u manifestaciji i u životu našega grada. Vjerujem da nećete stati na ovom fundusu, već da će svake godine izložba biti bogatija fotografijama“-kazala je gradonačelnica Petin i izložbu proglasila otvorenom.

Miroslav Milovuković, predsjednik UHBL PTSP  u prigodi otvorenja izložbe je kazao:

„Izložba izražava potrebu da se prisjetimo prijatelja koji su dio života dijelili s nama, koji nisu u životu postigli puno, ali su i te kako ostavili svoj trag i rado ih  se sjećamo. Imali smo puno zajedničkih trenutaka, male ljubavi, sitne prevare i velike zabave i željeli smo na ovaj način da ih i vi mlađi upoznate a stariji da ih se prisjete. Mi nikada nećemo zaboraviti Krleta, Jazu, Zorana,Vuka, kuma Zelenog, Pitermana, Jaru…Imamo puno lijepih sjećanja“.

Posjetitelji,  a bio ih je veliki broj, sa zanimanjem su razgledali fotografije i slušali priče vezane uz uhvaćeni trenutak objektivom nečijeg fotoaparata, prepoznavali lica i mjesta,objekte i ulice, u čemu su im pomagali Vlado Grgić i Miroslav Milovuković. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 37 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 241

Jučer 417

Ovaj tjedan 2194

Ovaj mjesec 6239

Ukupno 1926898