2018 06 02 CK040

Gradsko društvo CK Orahovica postavilo je danas na središnjem gradskom trgu izložbu medicinskih i ortopedskih pomagala, kojima raspolaže zahvaljujući brojnim donacijama Orahovčanina Ivana Perkovića i njegove supruge Carmen, koji uz pomoć svojih prijatelja u Francuskoj u Orahovicu već 26godina dopremaju različite oblike pomoći.

Okupljene građane, aktiviste i volontere Crvenog križa, predstavnike GD CK Slatina, supružnike Perković, župnika orahovačkog Željka Strnjaka, predsjednika Gradskog vijeća Radoju Medenicu i gradonačelnicu Orahovice Ana-Mariju Petin, pozdravili su direktor i predsjednik GD CK Željko Kiš i Pavao Ramić. Iz njihovih obraćanja posjetitelji izložbe čuli su da se izložbom obilježavaju i  tri jubileja HCK-a i to 140 godina postojanja, 25 godina priznanja HCK kao samostalnog nacionalnog društva Republike Hrvatske, te 65-tu obljetnicu  dobrovoljnog davanja krvi.

Organizatore izložbe i građane pozdravila je i gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je istaknula značaj rada ove humane organizacije, koja pomaže građanima u različitim životnim teškoćama, od osiguranja prehrambenih namirnica do spašavanja u elementarnim nepogodama i što je najznačajnije, organiziranjem akcija darivanja krvi, spašava ljudske živote. Zahvalila je gradonačelnica Petin i Ivanu i Carmen Perković na brojnim donacijama kojima pomažu građanima koji su potrebi te poželjela i u budućnosti uspješan rad društvu. Potom je izložbu proglasila otvorenom, a donator Ivica Perković, pojašnjavao je građanima različita ortopedska pomagala i čemu služe ljudima u potrebi. Izložbi su se pridružili i dvanaestero davatelja krvi koji su ovaj humani čin napravili više od 50 puta. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 82 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 347

Jučer 455

Ovaj tjedan 2883

Ovaj mjesec 12656

Ukupno 1904097