Obilje  predavanja, radionica za djecu, zabave, narodne tradicije, koncerata, u okviru obilježavanja najznačajnije kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma nastavlja se i danas, a subotnje jutro počelo je okupljanjem lovaca u organizaciji Lovačke udruge „Vepar“ Orahovica na strelištu, gdje se od 9 sati održava natjecanje u gađanju glinenih golubova, a u organizaciji Teniskog kluba i Zajednice športskih udruga grada Orahovice također od 9 sati, Međunarodni teniski turnir za djecu.

Papuk Extreme Challange na jezeru danas se natjecanje nastavilo od 10 sati, u isto vrijeme kada se na središnjem gradskom trgu otvara izložba medicinskih i ortopedskih pomagala kojom se obilježavaju Tri jubileja Hrvatskog crvenog križa u organizaciji GD CK Orahovica.

Javna tribina „Nogomet i politika“ na kojoj će govoriti sociolog dr. Dražen Lalić, u hotelu „Ružica“ počinje u 11 sati, a u isto vrijeme na igralištu NK Papuk, kreće prvenstvena utakmica U-14 ŠN Papuk-Zoljan.

Međunarodni turnir u tenisu za seniore i veterane na rasporedu je u 12 sati, a u  prostoru Udruge za pomoć osobama s invaliditetom u TOC-u, od 13 sati radionica za djecu.

Dječji viteški tabor Reda vitezova Ružice grada, održavanjem viteškog turnira, otvoren će biti u 17 sati u parku kod zgrade bivšeg suda.

Od 17 sati otvorene su i sve izložbe u Caffe baru Sokol, u Spomen sobi Domovinskog rata udruge Specijalna policija „Oraho“ Orahovica-Našice, u hotelu Ružica te u Caffe baru Blues.

Udruga P.A.U.K. danas na jezeru, a u slučaju lošeg vremena u bivšoj kino dvorani, priprema sportska predavanja od 18 sati, „Metodom do ostvarivanja sportskog cilja za svakog“-predavač Dejan Patrčević i „Psihološki benefit bavljenja sportom“-Maja Bunačić.

U isto vrijeme, 18 sati u hotelu Dukat, održat će se projekcija filma Orahovica u Domovinskom ratu, autora Dine Mataza u organizaciji Matice hrvatske Orahovica, a večer folklora u kojem sudjeluju FA Broda, KUD Crkvari i HKUD „Kolo“ iz Subotice, na pozornici u središnjem gradskom parku počinje u 19,30.

U 21 sati rezultate utrke triatlon, koja je izlučna za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, Plivački klub Orahovica objavit će na ljetnoj pozornici u parku, a potom u 21,30 počinje koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.

Nedjelja, 3.lipnja

Završnica jubilarne kulturne i turističke manifestacije „50.Orahovačko proljeće“, u nedjelju u 9 sati počinje natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak, na ribnjacima ŠRK Šaran, a u 10 sati, tradicionalni Cvjetni korzo proći će središnjom gradskom ulicom, nakon kojeg će u 12 sati u parku početi Međunarodna smotra folklora.

U 10 sati Papuk Extreme Challange na jezeru, u isto vrijeme na igralištu NK Papuk prvenstvena utakmica veterana NK Papuk-NK Pitomača, a od 11 sati finale  Međunarodnog teniskog turnira

Od 13 sati održavat će se radionica za djecu u prostoru Udruge za pomoć osobama s invaliditetom, a u 15 sati kod igrališta NK Papuk počet će natjecanje konjičkih zaprega

U središnjem gradskom parku bit će postavljen izložbeno prodajni štand udruge „Jaglac“  a moći će se razgledati i izložbe u Caffe baru Blues i Sokol, te u hotelu Ružica.

U 17 sati u viteškom taboru će početi  dječji viteški turnir. Za završetak ovogodišnje manifestacije  „50. Orahovačko proljeće“, u 18 sati na ljetnoj pozornici u parku počet će  Dječja plesna radionica i latino ples plesnog kluba DND Osijek, a potom će u 20 sati biti svečano zatvaranje najznačajnije kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 49 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 371

Jučer 386

Ovaj tjedan 2001

Ovaj mjesec 7772

Ukupno 1953935