2018 06 02 ZSUGO023

U obilježavanje jubilarne manifestacije „Orahovačko proljeće“, različitim sadržajima uključena je bila i ZŠU grada Orahovice, a jedan od njih bila je subotnja Javna tribina na kojoj je gostovao profesor sociologije i politologije  na Fakultetu Političkih znanosti  Sveučilišta u Zagrebu, dr. Dražen Lalić, predstavljajući svoju knjigu Nogomet i politika. Zanimljiv skup pratila je gotovo u jednakom omjeru ženska i muška publika, među kojima je bila i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, a sve nazočne pozdravio je predsjednik ZŠU grada Orahovice Igor Hozić,

Promocija knjige u Orahovici, glavna  je promocija za cijelu Slavoniju i Baranju, kazao je prof. Lalić, izrazivši zadovoljstvo pozivom i mogućnošću da prvi put boravi u Orahovici.

-„Dvije godine je nastajala knjiga Nogomet i politika, koja opisuje povijest odnosa nogometa i politike i suvremenost toga odnosa, a na samo  pisanje utrošio sam punih godinu dana. U knjizi citiram čuvenu izjavu Meštra: „ Neću politiku u moju butigu“, a ona je i važna poruka knjige“, rekao je prof. Lalić.

Govoreći o odnosu nogometa i politike na promociji je Lalić pojašnjavao obrasce koji su se iz nogometa prenijeli u politiku, poput malog broja navijača na stadionima i malog postotka izlaska građana na birališta, ne brizi klubova za navijače i vlasti za narod, ističući višestruka preplitanja bez sigurnosti kojom bi se moglo tvrditi gdje igra počinje a gdje završava. Hrvatski nogomet je jako politiziran, zbog ekstremizma kojeg ispoljavaju navijačke skupine i različitih interesnih, političkih i financijskih sprega nogometne i političke elite. Prof. Lalić je veliki ljubitelj nogometa kojem, kao i društvu u kojem živi, želi samo najbolje, stoga s pravom piše ne uljepšavajući istinu o vremenu u kojem živimo.

Autor knjige Nogomet i politika dr. Dražen Lalić posjetiteljima je  na sva pitanja odgovarao, dajući im brojne informacije o stanju u društvu o kojima se baš i ne govori. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 371

Jučer 386

Ovaj tjedan 2001

Ovaj mjesec 7772

Ukupno 1953935