2018 06 02 ZSUGO023

U obilježavanje jubilarne manifestacije „Orahovačko proljeće“, različitim sadržajima uključena je bila i ZŠU grada Orahovice, a jedan od njih bila je subotnja Javna tribina na kojoj je gostovao profesor sociologije i politologije  na Fakultetu Političkih znanosti  Sveučilišta u Zagrebu, dr. Dražen Lalić, predstavljajući svoju knjigu Nogomet i politika. Zanimljiv skup pratila je gotovo u jednakom omjeru ženska i muška publika, među kojima je bila i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, a sve nazočne pozdravio je predsjednik ZŠU grada Orahovice Igor Hozić,

Promocija knjige u Orahovici, glavna  je promocija za cijelu Slavoniju i Baranju, kazao je prof. Lalić, izrazivši zadovoljstvo pozivom i mogućnošću da prvi put boravi u Orahovici.

-„Dvije godine je nastajala knjiga Nogomet i politika, koja opisuje povijest odnosa nogometa i politike i suvremenost toga odnosa, a na samo  pisanje utrošio sam punih godinu dana. U knjizi citiram čuvenu izjavu Meštra: „ Neću politiku u moju butigu“, a ona je i važna poruka knjige“, rekao je prof. Lalić.

Govoreći o odnosu nogometa i politike na promociji je Lalić pojašnjavao obrasce koji su se iz nogometa prenijeli u politiku, poput malog broja navijača na stadionima i malog postotka izlaska građana na birališta, ne brizi klubova za navijače i vlasti za narod, ističući višestruka preplitanja bez sigurnosti kojom bi se moglo tvrditi gdje igra počinje a gdje završava. Hrvatski nogomet je jako politiziran, zbog ekstremizma kojeg ispoljavaju navijačke skupine i različitih interesnih, političkih i financijskih sprega nogometne i političke elite. Prof. Lalić je veliki ljubitelj nogometa kojem, kao i društvu u kojem živi, želi samo najbolje, stoga s pravom piše ne uljepšavajući istinu o vremenu u kojem živimo.

Autor knjige Nogomet i politika dr. Dražen Lalić posjetiteljima je  na sva pitanja odgovarao, dajući im brojne informacije o stanju u društvu o kojima se baš i ne govori. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 22 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 346

Jučer 455

Ovaj tjedan 2882

Ovaj mjesec 12655

Ukupno 1904096