2018 06 02 Film001

Film autora Dine Mataza,  premijerno prikazan u dane „50. Orahovačkog proljeća“

Matica hrvatska Ogranak Orahovica organiziranjem kulturnih događanja dala je veliki doprinos obilježavanju ovogodišnjeg  „50 Orahovačkog proljeća“, među kojima je bila i premijerna projekcija dokumentarnog filma o događanjima u Orahovici i okolnim mjestima u vrijeme Domovinskog rata, autor kojeg  je Orahovčanin Dino Mataz, student povijesti.

Premijeri  filma, koju je otvorio predsjednik Ogranka Matice, prof. Zorislav Milković, nazočili  su svjedoci i aktivni sudionici ratnih događanja, danas članovi braniteljskih udruga, predstavnici civilne vlasti iz toga vremena, gradonačelnica Ana-Marija Petin i pročelnica JUO Grada Marija Šafer, te veliki broj Orahovčana, koji su s velikom pažnjom pratili film, a po završetku, burnim pljeskom odali priznanje mladom studentu Matazu, za njegov uradak.

Dino Mataz, mladić koji je na stvaranju filma radio punih godinu dana, zahvalio je suradnicima Goranu Sokolu i Miroslavu Gazdi kao i mentoru Ivanu Grguriću:

„ Vjerujem da će ovaj film ostaviti vječni trag i biti uspomena na hrabre hrvatske branitelje šireg orahovačkog područja i viteška djela koja su ostvarili. Zahvaljujem još jednom svim sugovornicima u filmu, ljudima koji su mi pomagali, a mojoj obitelji hvala na razumijevanju koje je iskazala u vrijeme stvaranja filma“- rekao je Dino Mataz. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 347

Jučer 455

Ovaj tjedan 2883

Ovaj mjesec 12656

Ukupno 1904097