2018 06 03 Konji021

Ovogodišnju jubilarnu kulturnu i turističku manifestaciju „50. Orahovačko proljeće“,  posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 03.lipnja, obogatili su članovi Konjogojstvene udruge „Slavonija“ iz Slavonskog Broda, održavanjem natjecanja konjskih zaprega.

Unatoč visokim temperaturama tri najavljena natjecanja su održana i to utakmica preciznosti, utakmica brzine i utakmica u tehničkom jahanju.

U prigodi otvorenja natjecanja orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin pozdravila je organizaciju toga događanja:

„ Konjička natjecanja uvijek su atraktivna i zabavna za gledanje.  Orahovica je željna takvih događaja i  zato smo ga odlučili u našem gradu ponovo organizirati. Vjerujem da ćemo danas uživati u vožnjama zaprega kao i brzini pojedinih jahača. Zahvaljujem se i Konjogojstvenoj udruzi „Slavonija“ iz Slavonskog Broda, koja nam je puno pomogla u organizaciji ovog natjecanja“.

Nakon predstavljanja vlasnika zaprega, održana je prva utakmica, Utakmica preciznosti u kojoj je tek nakon repasaža pobijedio Tomislav Perković s 32,86 sec. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Maroševiću s 35,77, dok je treće mjesto osvojio Vedran Mirković s 37,66.

U drugoj utakmici, Utakmici brzine, parkour je najbrže prošao Ivo Martić s 62,52, drugi je bio Tomislav Perković s 64,20, dok je treće mjesto osvojio Ivan Marošević s 64,75.

Treća natjecateljska disciplina Tehničko jahanje, bila je izuzetno zanimljiva, u kojoj je u punom galopu deset  jahača na svojim ljubimcima, prolazilo parkour  što su brže mogli.  Publika je vidjela svu ljepotu jahanja ali i proklizavanja konja i jedan pad konja i jahača, no, na kraju je sve dobro završilo.  
Jahač Ivan Marošević  je parkour prošao za 39,75 sec i time osvojio prvo mjesto, Tomislavu Iviću pripalo je drugo i Zvonimiru Gruiću treće mjesto.

Predsjednik Konjogojstvene udruge, Mata Kaluđer, po završetku natjecanja je kazao:

„ U Orahovici nam je bilo prelijepo, a posebno me oduševio Cvjetni korzo u kojem smo sudjelovali u Slavonskim svatovima. Naravno, zadovoljan sam i s  natjecanjem koje je bilo vrlo uzbudljivo. Zahvaljujem  se gradonačelnici Petin na sjajnom domaćinstvu a ako nas pozove doći ćemo sigurno i  naredne godine“.

Najuspješnijim i najbržim natjecateljima, pehare je uručila gradonačelnica Petin i pozvala vlasnike zaprega da i naredne godine, u još većem broju, sudjeluju u manifestaciji „Orahovačko proljeće“. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 61 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 243

Jučer 417

Ovaj tjedan 2196

Ovaj mjesec 6241

Ukupno 1926900