2018 06 11 HVIDR a004

Među udrugama s područja grada Orahovice, koje su se prijavile na raspisani natječaj za dodjelu sredstava za programe u tekućoj godini je i orahovačka HVIDR-a, u ime koje je, predsjednik Stjepan Varaždinac, 8. lipnja također potpisao ugovor. 

Gradonačelnica Ana-Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka, razgovarali su danas u prostorijama HVIDR-e, a predsjednikom Stjepanom Varaždincem i članovima Josipom Jurkovićem i Robertom Samom, kako bi izrazili obostrano zadovoljstvo odobrenim sredstvima iz gradskog proračuna za prijavljeni projekt Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

U toj prigodi gradonačelnica Petin je kazala:

-„Drago mi je što je grad Orahovica, izdvojio 24.000,00 kuna za projekat Promicanje vrijednosti Domovinskog rata, kroz koji će biti zaposlena jedna osoba na pola radnog vremena, sa zadatkom pružanja pomoći svim udrugama iz Domovinskog rata na području grada i tri susjedne općine, u izradi i prijavi projekata na natječaje od lokalne razine do Ministarstava, kako bi osigurali sredstva za svoj rad i realizaciju svojih projekata.

Grad Orahovica je putem ovog javnog poziva, svim braniteljskim udrugama dodijelio više sredstava nego je to bilo do sada i koliko su mi dali povratne informacije, zadovoljni su jer su bodovani konkretni projekti na osnovu kojih su ostvarili i sredstva. Vjerujem da će suradnja HVIDR-e i aktualne vlasti biti i dalje ovako uspješna, jer mi kao Grad stojimo na usluzi svim braniteljskim udrugama kao partner i uvijek pružamo ruku suradnje. Zajednički zadatak, nas kao gradske vlasti i braniteljskih udruga je, čuvati tekovine Domovinskog rata i ne dozvoliti da u zaborav odu sve vrijednosti i podnesene žrtve, zahvaljujući kojima, mi danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj“.

Robert Sam, koji će raditi pola radnog vremena u prostorijama HVIDR-e, kroz projekt Promicanje vrijednosti Domovinskog rata,  zahvalio je gradonačelnici Petin i zamjeniku Fofonjki na  razumijevanju i odobrenim sredstvima, te na sveobuhvatnoj suradnji. Kazao je kako će svakodnevno biti na usluzi braniteljima i udrugama koje djeluju na području grada Orahovice i tri susjedne općine, te ih pozvao i na suradnju, kako bi zajedno radili na primjeni novog Zakona o braniteljima, kojim su otvorene nove mogućnosti za stjecanje statusa ili pojedinih prava branitelja. Također, istakao je želju za još kvalitetnijom suradnjom s Gradom Orahovica. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 62 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 243

Jučer 417

Ovaj tjedan 2196

Ovaj mjesec 6241

Ukupno 1926900