2018 06 19 KeramikaModus002

Gradonačelnica Ana-Marija Petin održala je sastanak s direktorom i vlasnikom najvećeg potrošača plina na području grada Orahovice, Keramike Modus, Darkom Šketom i Željkom Kodrićem, kako bi dogovorili način daljnje suradnje  zbog nastalog dugovanja prema Gradu Orahovici i gradskim tvrtkama Papuk d.o.o. i Voda d.o.o.

Uz gradonačelnicu Petin, sastanku su nazočili njezin zamjenik Dalibor Fofonjka, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, direktor tvrtke Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković i direktor Papuk plina d.o.o. Vlado Karakaš, te načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Gradonačelnica Petin informirala je nazočne da je unazad pola godine u nekoliko navrata razgovarala s direktorom Keramike Modus, kako bi iznašli rješenje za naplatu duga koji  trenutno, za utrošeni plin iznosi 3.840.000,00 kuna. Tome treba dodati nepodmireni dug prema Gradu od 1.760.000,00 kuna i nastao dug za neplaćenu a utrošenu vodu od 214.600,00 kuna.

-Naša namjera je da postignemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, budući tvrtka Papuk  d.o.o. više ne može pratiti dugovanja Keramike Modus i ne može tolerirati dug koji tvrtki pričinja problem, a istovremeno, želimo upoznati javnost s problemom koji moramo riješiti. U ranijim razgovorima dogovorili smo dinamiku otplate, no taj dogovor niste poštovali a mi ne smijemo dovesti tvrtku u poziciju dužnika. Nadam se da nećemo biti prisiljeni primijeniti instrumente naplate duga ili obustaviti isporuku plina, jer, ne želimo dovesti u pitanje egzistenciju 136 zaposlenika Keramike Modus- rekla je gradonačelnica Petin.

Vlasnik tvrtke Keramika Modus i Samoborke, Željko Kodrić, kazao je da su u tom vremenu prioritetne  bile plaće zaposlenika, jer je realizacija prodaje bila manja od plana i od proizvodnje pa se roba nalazi na zalihama.

-Problem ćemo premostiti s manjim zakašnjenjem, jer bi bilo kakav prekid proizvodnje „na silu“, učinio više štete i bilo bi teško proizvodnju vratiti u normalu, a budući da moramo izraditi dinamiku otplate duga, molim našeg najvećeg domaćeg partnera, tvrtku Papuk, za još malo strpljenja“- među ostalim kazao je vlasnik Kodrić.

Direktor Šket pojasnio je da Keramika Modus ima jamstvo za otplaćivanje nastalog dugovanja, te da nije riječ o pogodovanju niti manipulaciji zaposlenicima i radnim mjestima.

Predsjednik gradskog vijeća Medenica, zamjenik gradonačelnice Fofonjka i Mirko Mališ načelnik općine Čačinci, koja u Papuku ima udjel od 18%, izrazili su bojazan da bi daljnje neplaćanje obveza dovelo Papuk u nezavidan položaj, što se ne smije dozvoliti, a isto tako, smatraju da je potrebno  zaštititi i radna mjesta. Direktor tvrtke Papuk plin, Vlado  Karakaš, nada se da će se iz začaranog kruga izaći s obostrano prihvatljivim rješenjem. Direktor tvrtke Papuk d.o.o., Zdravko Dijaković, iznio je zahtjev za izmirenjem dugovanja kao i urednim plaćanjem pristiglih računa, kako bi i sami mogli podmirivati svoje obveze.

Na kraju sastanka, gradonačelnica Petin je predložila, a svi nazočni su prihvatili, da Keramika Modus tekuće obveze podmiruje redovno u valuti, a sljedećeg tjedna će se ponovo sastati kako bi za  podmirenje ranije nastalog duga  potpisali Sporazum prema dinamici otplate, koju će dogovorno utvrditi Keramika Modus i tvrtka Papuk d.o.o. (G.J.V.)

2018 06 19 KeramikaModus001

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 156 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498