2018 06 19 KeramikaModus002

Gradonačelnica Ana-Marija Petin održala je sastanak s direktorom i vlasnikom najvećeg potrošača plina na području grada Orahovice, Keramike Modus, Darkom Šketom i Željkom Kodrićem, kako bi dogovorili način daljnje suradnje  zbog nastalog dugovanja prema Gradu Orahovici i gradskim tvrtkama Papuk d.o.o. i Voda d.o.o.

Uz gradonačelnicu Petin, sastanku su nazočili njezin zamjenik Dalibor Fofonjka, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, direktor tvrtke Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković i direktor Papuk plina d.o.o. Vlado Karakaš, te načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Gradonačelnica Petin informirala je nazočne da je unazad pola godine u nekoliko navrata razgovarala s direktorom Keramike Modus, kako bi iznašli rješenje za naplatu duga koji  trenutno, za utrošeni plin iznosi 3.840.000,00 kuna. Tome treba dodati nepodmireni dug prema Gradu od 1.760.000,00 kuna i nastao dug za neplaćenu a utrošenu vodu od 214.600,00 kuna.

-Naša namjera je da postignemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, budući tvrtka Papuk  d.o.o. više ne može pratiti dugovanja Keramike Modus i ne može tolerirati dug koji tvrtki pričinja problem, a istovremeno, želimo upoznati javnost s problemom koji moramo riješiti. U ranijim razgovorima dogovorili smo dinamiku otplate, no taj dogovor niste poštovali a mi ne smijemo dovesti tvrtku u poziciju dužnika. Nadam se da nećemo biti prisiljeni primijeniti instrumente naplate duga ili obustaviti isporuku plina, jer, ne želimo dovesti u pitanje egzistenciju 136 zaposlenika Keramike Modus- rekla je gradonačelnica Petin.

Vlasnik tvrtke Keramika Modus i Samoborke, Željko Kodrić, kazao je da su u tom vremenu prioritetne  bile plaće zaposlenika, jer je realizacija prodaje bila manja od plana i od proizvodnje pa se roba nalazi na zalihama.

-Problem ćemo premostiti s manjim zakašnjenjem, jer bi bilo kakav prekid proizvodnje „na silu“, učinio više štete i bilo bi teško proizvodnju vratiti u normalu, a budući da moramo izraditi dinamiku otplate duga, molim našeg najvećeg domaćeg partnera, tvrtku Papuk, za još malo strpljenja“- među ostalim kazao je vlasnik Kodrić.

Direktor Šket pojasnio je da Keramika Modus ima jamstvo za otplaćivanje nastalog dugovanja, te da nije riječ o pogodovanju niti manipulaciji zaposlenicima i radnim mjestima.

Predsjednik gradskog vijeća Medenica, zamjenik gradonačelnice Fofonjka i Mirko Mališ načelnik općine Čačinci, koja u Papuku ima udjel od 18%, izrazili su bojazan da bi daljnje neplaćanje obveza dovelo Papuk u nezavidan položaj, što se ne smije dozvoliti, a isto tako, smatraju da je potrebno  zaštititi i radna mjesta. Direktor tvrtke Papuk plin, Vlado  Karakaš, nada se da će se iz začaranog kruga izaći s obostrano prihvatljivim rješenjem. Direktor tvrtke Papuk d.o.o., Zdravko Dijaković, iznio je zahtjev za izmirenjem dugovanja kao i urednim plaćanjem pristiglih računa, kako bi i sami mogli podmirivati svoje obveze.

Na kraju sastanka, gradonačelnica Petin je predložila, a svi nazočni su prihvatili, da Keramika Modus tekuće obveze podmiruje redovno u valuti, a sljedećeg tjedna će se ponovo sastati kako bi za  podmirenje ranije nastalog duga  potpisali Sporazum prema dinamici otplate, koju će dogovorno utvrditi Keramika Modus i tvrtka Papuk d.o.o. (G.J.V.)

2018 06 19 KeramikaModus001

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Beer fest Orahovica 2019.

BeerFest2019 000

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 95 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 26

Jučer 362

Ovaj tjedan 388

Ovaj mjesec 8213

Ukupno 2018842