2018 06 20 PremijeraFilamOP053

Premijera filma „Naših 50 proljeća“, redatelja i autora Ivana Žade i direktora fotografije Matije Turkalja, a u produkciji Grada Orahovice, održana je u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, 20. lipnja.

Riječ je o polusatnom filmu koji je kroz priču i sjećanja Orahovčanki i Orahovčana koji su stvarali, organizirali i realizirali „Orahovačko proljeće“ unazad pedeset godina, podsjetio stariju publiku, a mlađoj pokazao kako se razvijala i rasla i kako se njegovala kulturna i turistička manifestacija „Orahovačko proljeće“, vrijednost koju i danas baštinimo. Uz glavne aktere priče o proteklih pedeset proljeća, u filmu su i akteri koji su u različitom vremenu bili sudionici Cvjetnog korza.

Osim autorskog tima, protagonista filma, članova Vijeća i Skupštine Turističke zajednice i Odbora za kulturne manifestacije, premijeri filma nazočio je bivši predsjednik i počasni građanin Orahovice, Stjepan Mesić, gradonačelnica Ana-Marija Petin, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica i građani Orahovice. Gradonačelnica Petin pozdravila je nazočne na premijeri, a u svom obraćanju govorila je o razvoju turizma u Orahovici, o značenju manifestacije „Orahovačko proljeće“, te o namjeri da film o pola stoljeća manifestacije, svjedoči o nastanku rastu i razvoju najznačajnije kulturne i turističke manifestacije u Orahovici. Zahvalila je gradonačelnica svima koji su na bilo koji način sudjelovali i dali doprinos u očuvanju „Orahovačkog proljeća“.

Premijeru filma svojim nastupom upotpunili su članovi muške pjevačke skupine KUD-a Crkvari. Za interpretaciju nekoliko izvornih slavonskih pjesama publika ih je nagradila velikim pljeskom.

Autor i redatelj filma novinar Ivan Žada, poželio je da film doprinese afirmaciji „Orahovačkog proljeća“ i izvan Slavonije te izrazio zadovoljstvo radom i susretljivošću orahovčana u vrijeme rada na filmu.  (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 145 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498