2018 06 20 PremijeraFilamOP053

Premijera filma „Naših 50 proljeća“, redatelja i autora Ivana Žade i direktora fotografije Matije Turkalja, a u produkciji Grada Orahovice, održana je u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, 20. lipnja.

Riječ je o polusatnom filmu koji je kroz priču i sjećanja Orahovčanki i Orahovčana koji su stvarali, organizirali i realizirali „Orahovačko proljeće“ unazad pedeset godina, podsjetio stariju publiku, a mlađoj pokazao kako se razvijala i rasla i kako se njegovala kulturna i turistička manifestacija „Orahovačko proljeće“, vrijednost koju i danas baštinimo. Uz glavne aktere priče o proteklih pedeset proljeća, u filmu su i akteri koji su u različitom vremenu bili sudionici Cvjetnog korza.

Osim autorskog tima, protagonista filma, članova Vijeća i Skupštine Turističke zajednice i Odbora za kulturne manifestacije, premijeri filma nazočio je bivši predsjednik i počasni građanin Orahovice, Stjepan Mesić, gradonačelnica Ana-Marija Petin, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica i građani Orahovice. Gradonačelnica Petin pozdravila je nazočne na premijeri, a u svom obraćanju govorila je o razvoju turizma u Orahovici, o značenju manifestacije „Orahovačko proljeće“, te o namjeri da film o pola stoljeća manifestacije, svjedoči o nastanku rastu i razvoju najznačajnije kulturne i turističke manifestacije u Orahovici. Zahvalila je gradonačelnica svima koji su na bilo koji način sudjelovali i dali doprinos u očuvanju „Orahovačkog proljeća“.

Premijeru filma svojim nastupom upotpunili su članovi muške pjevačke skupine KUD-a Crkvari. Za interpretaciju nekoliko izvornih slavonskih pjesama publika ih je nagradila velikim pljeskom.

Autor i redatelj filma novinar Ivan Žada, poželio je da film doprinese afirmaciji „Orahovačkog proljeća“ i izvan Slavonije te izrazio zadovoljstvo radom i susretljivošću orahovčana u vrijeme rada na filmu.  (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 112 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 38

Jučer 555

Ovaj tjedan 3107

Ovaj mjesec 13350

Ukupno 1887397