SVIK 2018 Plakat

U Orahovici  će 30. lipnja i 1. srpnja  2018.  biti održan Sajam vina i kulena u sklopu projekta  Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 Project: „HU-CRO Wine Stories II“ , sufinanciran sredstvima Europske unije. Sajam će se održavati  na izletištu Jezero, gdje se, uz brojne sudionike, očekuje  veliki broj posjetitelja.

Ovogodišnji Sajam vina i kulena svim sudionicima nudi posebne povoljnosti, a to znači da su izložbeni štandovi besplatni te da nema kotizacije za sudjelovanje.  Cilj sajma je prezentacija domaćih proizvođača i njihovih proizvoda,a do 20. lipnja prijavljeno je više od 50 uzoraka vina najviše  frankovke i graševine i 20 uzoraka kulena, sa šireg orahovačkog područja te drugih slavonskih gradova i općina.

Ocjenjivanje uzoraka koji će biti predstavljeni na sajmu, održat će se u utorak, 26.lipnja, od 9 sati ocjenjivanje vina a u 12 sati počet će ocjenjivanje kulena. Stručna  povjerenstava za ocjenjivanje na čelu s Vladom Plešom za kulen i Ivanom Nemet za vina, neće imati lak zadatak, no, sigurno je jedno, da će na Sajmu vina i kulena biti izloženi kvalitetni hrvatski proizvodi koji će biti nagrađeni.

Pozivnice za Sajam upućene su Ministarstvu  poljoprivrede i Ministarstvu državne imovine te  HGK  ŽK Virovitica i županijskoj Obrtničkoj komori.

Povodom  Sajma, 1.srpnja,  također na izletištu Jezero, bit će održan Vinski maraton. Poziv za sudjelovanje  u Vinskom maratonu  upućen je punoljetnim osobama, a natjecanje je izuzetno atraktivno i zanimljivo.  Odazovite se u što većem broju, početak prijava je u 9,30 sati.

Svi natjecatelji u Vinskom maratonu  koji je prije svega zabavan, bit će nagrađeni prigodnim nagradama organizatora, partnera i pridruženog partnera na projektu. Najbolji trkači  bit će nagrađeni sudjelovanjem  na Regionalnom Vinskom maratonu u mađarskom gradu Villany, u prigodi održavanja Rose Festivala. Prijevoz autobusom osigurava Grad Orahovica, a Grad Villany smještaj i hranu. (G.J.V.)

SVIK 2018 Maraton

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 38

Jučer 555

Ovaj tjedan 3107

Ovaj mjesec 13350

Ukupno 1887397