2018 06 26 OcjenjivanjeVina016

U utorak, 26. lipnja 2018. godine, u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, održano je ocjenjivanje vina za  Sajam vina i kulena, koji se održava u Orahovici na izletištu Jezero 30. lipnja i 1. srpnja u sklopu projekta „Mađarsko-hrvatske Vinske priče II“, koji se sufinancira od strane EU iz programa Interreg V-A hungary-Croatia Co-operation  Programme 2014-2020.  

Pod vodstvom dipl. ing. preh. tehnologije Ivane Nemet  članovi komisije enolozi iz Kutjeva  Ivan Perak i Ivan Marincel, iz Orahovice Blaženka Mozer i Blaženko Vinković i Josip Mesić iz Požege, ocjenjivali su 54 uzorka vina, uglavnom graševinu i frankovku, potom silvanac zeleni i desertna vina, koja su na ocjenjivanje dali proizvođači uglavnom s područja Virovitičko-podravske županije.

U ime gradonačelnice Ana-Marije Petin članove komisije pozdravila je Lana Jurkin, poželjevši im uspješan rad a vinarima što više odličja. Potom im je na sudjelovanju zahvalila Irela Strabić dipl. ing. arh., a pravila ocjenjivanja iznijela je predsjednica komisije Ivana Nemet.

Po završenom ocjenjivanju, predsjednica komisije Ivana Nemet izrazila je veliko zadovoljstvo što su mali proizvođači i hobisti dostavili kvalitetna vina, a posebno kod crnih vina pokazali da ih znaju i sačuvati.

-„Drago mi je što su to vinari s područja Virovitičko-podravske županije, proizvođači koje savjetujemo i učimo. Ove godine smo ostvarili namjenu sajma, animirali samo male proizvođače i vinare, koji su iskoristili mogućnost i pokazali da imaju uistinu dobra i lijepa vina. Bilo je vina starih i desetak godina, što je pravi dokaz da naši vinari znaju njegovati i sačuvati svoja vina“- rekla je predsjednica komisije, enologinja Ivana Nemet.

Dokaz  kvalitete  je veliki broj medalja koja su dobila bijela vina:14 zlatnih, 14 srebrnih i dvije bronce, a dva bijela vina su eliminirana. Crna vina su ocijenjena s 10 zlatnih i 9 srebrnih medalja, te dva desertna vina sa zlatnom medaljom. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 54 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 346

Jučer 525

Ovaj tjedan 871

Ovaj mjesec 15023

Ukupno 1889070