2018 06 26 OcjenjivanjeVina016

U utorak, 26. lipnja 2018. godine, u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, održano je ocjenjivanje vina za  Sajam vina i kulena, koji se održava u Orahovici na izletištu Jezero 30. lipnja i 1. srpnja u sklopu projekta „Mađarsko-hrvatske Vinske priče II“, koji se sufinancira od strane EU iz programa Interreg V-A hungary-Croatia Co-operation  Programme 2014-2020.  

Pod vodstvom dipl. ing. preh. tehnologije Ivane Nemet  članovi komisije enolozi iz Kutjeva  Ivan Perak i Ivan Marincel, iz Orahovice Blaženka Mozer i Blaženko Vinković i Josip Mesić iz Požege, ocjenjivali su 54 uzorka vina, uglavnom graševinu i frankovku, potom silvanac zeleni i desertna vina, koja su na ocjenjivanje dali proizvođači uglavnom s područja Virovitičko-podravske županije.

U ime gradonačelnice Ana-Marije Petin članove komisije pozdravila je Lana Jurkin, poželjevši im uspješan rad a vinarima što više odličja. Potom im je na sudjelovanju zahvalila Irela Strabić dipl. ing. arh., a pravila ocjenjivanja iznijela je predsjednica komisije Ivana Nemet.

Po završenom ocjenjivanju, predsjednica komisije Ivana Nemet izrazila je veliko zadovoljstvo što su mali proizvođači i hobisti dostavili kvalitetna vina, a posebno kod crnih vina pokazali da ih znaju i sačuvati.

-„Drago mi je što su to vinari s područja Virovitičko-podravske županije, proizvođači koje savjetujemo i učimo. Ove godine smo ostvarili namjenu sajma, animirali samo male proizvođače i vinare, koji su iskoristili mogućnost i pokazali da imaju uistinu dobra i lijepa vina. Bilo je vina starih i desetak godina, što je pravi dokaz da naši vinari znaju njegovati i sačuvati svoja vina“- rekla je predsjednica komisije, enologinja Ivana Nemet.

Dokaz  kvalitete  je veliki broj medalja koja su dobila bijela vina:14 zlatnih, 14 srebrnih i dvije bronce, a dva bijela vina su eliminirana. Crna vina su ocijenjena s 10 zlatnih i 9 srebrnih medalja, te dva desertna vina sa zlatnom medaljom. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Beer fest Orahovica 2019.

BeerFest2019 000

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 61 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 25

Jučer 362

Ovaj tjedan 387

Ovaj mjesec 8212

Ukupno 2018841