2018 06 26 OcjenjivanjeKulena006

Nakon održanog ocjenjivanja vina održano je i ocjenjivanje kulena za Sajam vina i kulena. Komisija u kojoj su bili Vladimir Pleša, Antun Andelfinger i Tomislav Trstenjak, ocjenjivala je 24 pristigla  prijavljena uzorka kulena.

- „U odnosu na prošlu godinu, broj prijavljenih uzoraka je značajno veći, što govori da je na našem području i sve veći broj proizvođača kulena“, - rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Vladimir Pleša, u prigodi početka rada. Zahvalio je organizatorima kao i proizvođačima kulena na sudjelovanju, i izrazio zadovoljstvo što je Sajam postao prepoznatljiv, te kazao kako Sajam vina i kulena, kojega organiziraj Grad Orahovica, prelazi u tradiciju.

Nakon trosatnog ocjenjivanja predsjednik komisije Pleša je kazao da su dodijelili 6 zlatnih medalja i po 9 srebrnih i brončanih medalja za kulen.

-„Ova kulenijada uspješnija je od prethodnih, jer smo po kušanim uzorcima zaključili da su se proizvođači više potrudili, a dozvoljavam si reći i da su vremenski uvjeti doprinijeli jačoj kvaliteti. Ocjenjivali smo boju, okus, miris i koegzistenciju i teksturu.  Imali smo 33% više uzoraka u odnosu na prošlu godinu, što govori da proizvođači imaju interes predstaviti se na orahovačkom sajmu. Primjetno je da pojedinci koji rade za tržište imaju određeno znanje i uvjete, dok proizvođači slabije ocijenjenih kulena sigurno rade samo za potrebe svoga kućanstva, no, sveukupno smo zadovoljni“- rekao je Vladimir Pleša.

Vjerujemo da će i proizvođači i posjetitelji Sajma vina i kulena, koji se održava 30.lipnja i 1. srpnja na izletištu „Jezero“, biti zadovoljni. Proizvođači osvojenim medaljama koje će im biti uručene, a posjetitelji kušanjem ocjenjenog kulena. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 46 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 346

Jučer 525

Ovaj tjedan 871

Ovaj mjesec 15023

Ukupno 1889070