2018 06 26 OcjenjivanjeKulena006

Nakon održanog ocjenjivanja vina održano je i ocjenjivanje kulena za Sajam vina i kulena. Komisija u kojoj su bili Vladimir Pleša, Antun Andelfinger i Tomislav Trstenjak, ocjenjivala je 24 pristigla  prijavljena uzorka kulena.

- „U odnosu na prošlu godinu, broj prijavljenih uzoraka je značajno veći, što govori da je na našem području i sve veći broj proizvođača kulena“, - rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Vladimir Pleša, u prigodi početka rada. Zahvalio je organizatorima kao i proizvođačima kulena na sudjelovanju, i izrazio zadovoljstvo što je Sajam postao prepoznatljiv, te kazao kako Sajam vina i kulena, kojega organiziraj Grad Orahovica, prelazi u tradiciju.

Nakon trosatnog ocjenjivanja predsjednik komisije Pleša je kazao da su dodijelili 6 zlatnih medalja i po 9 srebrnih i brončanih medalja za kulen.

-„Ova kulenijada uspješnija je od prethodnih, jer smo po kušanim uzorcima zaključili da su se proizvođači više potrudili, a dozvoljavam si reći i da su vremenski uvjeti doprinijeli jačoj kvaliteti. Ocjenjivali smo boju, okus, miris i koegzistenciju i teksturu.  Imali smo 33% više uzoraka u odnosu na prošlu godinu, što govori da proizvođači imaju interes predstaviti se na orahovačkom sajmu. Primjetno je da pojedinci koji rade za tržište imaju određeno znanje i uvjete, dok proizvođači slabije ocijenjenih kulena sigurno rade samo za potrebe svoga kućanstva, no, sveukupno smo zadovoljni“- rekao je Vladimir Pleša.

Vjerujemo da će i proizvođači i posjetitelji Sajma vina i kulena, koji se održava 30.lipnja i 1. srpnja na izletištu „Jezero“, biti zadovoljni. Proizvođači osvojenim medaljama koje će im biti uručene, a posjetitelji kušanjem ocjenjenog kulena. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Beer fest Orahovica 2019.

BeerFest2019 000

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 59 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 25

Jučer 362

Ovaj tjedan 387

Ovaj mjesec 8212

Ukupno 2018841