2018 06 28 NajUceniciOS025

Prigodnim programom učenici osmih razreda  osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, oprostili su se danas od svojih učitelja, a svečanosti su nazočili, njihovi učitelji i roditelji. Ravnateljica Maja Škraba, poželjela je učenicima uspjeh u daljnjem školovanju izražavajući vjeru da će im znanje koje nose iz osnovne škole poslužiti i poručila da je najvažnije da i dalje budu dobri ljudi.

U ime Grada Orahovice, koji je učenicima za odličan uspjeh  u svim razredima, osigurao primjerene nagrade, pohvalnice i nagrade uručila je pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer.

-„Zadovoljstvo mi je biti s vama danas drage učenice i  učenici, jer ne tako davno i ja sam sjedila u ovoj dvorani, nestrpljiva kada će sve završiti, a opet tužna, znajući da  je izlazak iz ove dvorane, označio kraj onom pravom djetinjstvu i bezbrižnom školovanju. Trud koji ste uložili u svakom razredu osnovne škole isplatit će vam se i ja vam želim da upišete srednju školu koju želite a potom završite i fakultet.

Gradska vlast je od prvog dana iskazala svoje opredjeljenje da obrazovanje mora biti prioritet i da učenici u našoj školi moraju imati standard jednak učenicima u školama većih gradova. Potvrdili smo to prošle godine kupnjom udžbenika, radnih bilježnica i omota za sve učenike, a i ove godine osiguranjem besplatnih kompleta udžbenika roditeljima pomažemo i umanjujemo troškove koje imaju pred početak školske godine. Cijele školske godine brinuli smo da imate dovoljno higijenskih potrepština u toaletima, nabavili smo knjige  za školsku knjižnicu, kako ne biste imali problema u čitanju lektire. Također, organizirali smo sastanak poduzetnika s vama i vašim roditeljima, da bismo vas upoznali s potrebama koje imaju tvrtke u našem gradu, za obrazovanim i stručnim kadrovima. Naše opredjeljenje je, biti podrška i pomoć vama u osnovnoj školi, utjecati u svakom segmentu u kojem kao gradska vlast možemo, da uvjeti u kojima radite ne dolaze u pitanje. Tako je bilo i razgovorima s T-comom, kojem je Grad dao suglasnost za izvođenje radova na gradskom zemljištu, kako bi osnovna škola imala uvjete za uvođenje E-dnevnika“- kazala je pročelnica Marija Šafer.

Tri osma razreda polazilo je 45 učenika, od kojih je 13 osnovno školsko obrazovanje završilo odličnim uspjehom,  za koji su uz svjedodžbe primili posebne pohvalnice, a oni su:

Leona Grgić, Ada Tikvan, Ramona Perković, Laura Oreški, Denis Ajhler, Lana Marinić, Frana Klanac, Mirna Ambroš, Filip Kos, Marta Konopek, Grga Maričić, Fran Smiljanić i Ana Mikičić.

Za poseban doprinos kulturnom i javnom životu škole nagrađene su Frana Klanac i Laura Oreški, te kao naj učenica osnovne škole Mirna Ambroš. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Beer fest Orahovica 2019.

BeerFest2019 000

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 39 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 25

Jučer 362

Ovaj tjedan 387

Ovaj mjesec 8212

Ukupno 2018841