2018 06 29 PotporePoduzetnicima002

Grad Orahovica je u proračunu za 2018. godinu, kroz Program poticanja razvoja poduzetništva, za potpore obrtnicima, mikro i malim poduzećima, osigurao pola milijuna kuna kroz četiri mjere: za pokretanje gospodarskih aktivnosti za poduzetnike početnike, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za svako novo zapošljavanje i za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih. Svaka od ovih mjera ima određene uvjete, a obrtnici, mikro i mala poduzeća, mogu se prijaviti na više njih ali do ukupnog maksimalnog iznosa od 60.000,00 kuna.

Povjerenstvo za dodjelu potpora pozitivno je ocijenilo pet novih zahtjeva poduzetnika, koje su udovoljile svim kriterijima. Njih pet javilo se za potpore kroz tri mjere, pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme i novo zapošljavanje.  Obrtu za usluge „Kvadrat“ , Caffe baru „Matko“, Liograf d.o.o. i Obrtu za uređivanje štandova i ostalih objekata i prostora Lukić, ukupno je odobreno 50.213,50 kuna potpora.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Marija Šafer. Zamjenik gradonačelnice Fofonjka, istaknuo je zadovoljstvo što kroz program potpora Grad pomaže malim poduzetnicima, što je u skladu s izbornim obećanjima.

-„To je naš mali doprinos u poticanju vašeg razvoja i daljnjeg širenja posla, kroz koji će biti mjesta i novom zapošljavanju. Planiramo i sljedeće godine osigurati sredstva za program poticanja razvoja poduzetništva i na taj način vam kontinuirano pomagati“- kazao je zamjenik Fofonjka.

Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice za 2018. godinu, otvoren je i dalje do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.listopada 2018. godine. (G.J.V.)

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

Uskršnja čestitka gradonačelnice

Dan Grada

Dan Grada 2019 Plakat001

Dan Grada 2019 Program001

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 116 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 384

Jučer 348

Ovaj tjedan 732

Ovaj mjesec 10881

Ukupno 1978168