2018 07 08 VedranKos000

U orahovačkoj župi Našašća sv. Križa u nedjelju, 8.srpnja, bilo je  posebno svečano. Svoju prvu, Mladu misu, služio je mladomisnik Vedran Kos, kojom je, u svom rodnom gradu, označio početak svoga svećeničkog služenja Bogu i ljudima.

Svečanost je počela u  10 sati ispred roditeljskog doma mladomisnika, gdje se okupio veliki broj rodbine, prijatelja i sugrađana, koji su svjedočili blagoslovu majke i obitelji, s kojim je mladomisnik započeo svoj hod u svećenički život.

Na pragu roditeljskog doma i u župnoj crkvi, pozdrav i zahvalu mladomisniku Vedranu izrekao je župnik orahovačke župe, vlč. Željko Strnak, koji je istaknuo da je “Mlada misa milosni trenutak za mladomisnika  i za cijelu župnu zajednicu”. Nakon župnika, pozdrave mladomisniku uputili su i mladi Orahovčani.

A da je Mlada misa veliki i značaj događaj za cijelu Orahovicu, potvrdili su i sugrađani, koji su svoje kuće, u ulici u kojoj je Vedran odrastao, uredili zastavama, vezenim stolnjacima i tradicijskim peškirima te svetim slikama.  Župna crkva bila je malena za sve koji su željeli sudjelovati u Mladoj misi; svećenike, bogoslove, časne sestre, vatrogasce, mlade u narodnim nošnjama, vjernike.

Fra Robert Perišić gvardijan i župnik Župe Uzvišenja sv. Križa iz Zagreba, u prigodnoj propovijedi, govorio je o svećeničkom pozivu, pozivu služenja Bogu i ljudima, a slavlje Mlade mise, uveličali su zborovi župne crkve Našašća sv. Križa i župne crkve Uzvišenja sv. Križa iz Zagreba, pod ravnanjem č.s. Ivane Džambas.

Na kraju Mlade mise, fra Vedran je izrekao zahvalu svima koji su ga molitvom  podržavali i pomagali mu tijekom godina njegove pripreme za svećenički poziv.  Posebne riječi zahvale uputio je mladomisnik Vedran  župniku u miru, vlč. Ivanu Štrbencu i voditeljici župnog zbora, danas pokojnoj Rezi Petričević, s kojima je u svom odrastanju, puno vremena proveo u crkvi, ministrirao, svirao i pjevao u crkvenom zboru.

Zahvalio je i Gradu Orahovici, predstavnicima koji su i nazočili njegovoj Mladoj misi, dogradonačelniku Daliboru Fofonjki, pročelnici JUO Grada Mariji Šafer i djelatnici Grada Lani Jurkin.

Dan poslije Mlade mise fra Vedran, iako u poslu i obvezama, odgovorio nam je na poziv i u kratkom razgovoru, poželio je još jednom uputiti veliku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pripremi Mlade mise, kako  u crkvi tako i u roditeljskom domu, te svima koji su sudjelovali u Mladoj misi.

Potvrdio nam je i da prva služba neće biti daleko od Orahovice. Odlukom provincijskog definitorija franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Vedranu je određena prva služba u Virovitici. Fra Vedran je ostvario svoju želju služenja  Bogu i ljudima, stoga kaže da s velikim nestrpljenjem i dubokom radošću iščekuje svetkovinu sv. Roka, blagdana koji je zaštitnik grada Virovitice, 16. kolovoza, jer će toga dana preuzeti službu župnog vikara u franjevačkoj crkvi sv. Roka u Virovitici. (G.J.V.)

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

Uskršnja čestitka gradonačelnice

Dan Grada

Dan Grada 2019 Plakat001

Dan Grada 2019 Program001

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 138 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 384

Jučer 348

Ovaj tjedan 732

Ovaj mjesec 10881

Ukupno 1978168