2018 07 08 VedranKos000

U orahovačkoj župi Našašća sv. Križa u nedjelju, 8.srpnja, bilo je  posebno svečano. Svoju prvu, Mladu misu, služio je mladomisnik Vedran Kos, kojom je, u svom rodnom gradu, označio početak svoga svećeničkog služenja Bogu i ljudima.

Svečanost je počela u  10 sati ispred roditeljskog doma mladomisnika, gdje se okupio veliki broj rodbine, prijatelja i sugrađana, koji su svjedočili blagoslovu majke i obitelji, s kojim je mladomisnik započeo svoj hod u svećenički život.

Na pragu roditeljskog doma i u župnoj crkvi, pozdrav i zahvalu mladomisniku Vedranu izrekao je župnik orahovačke župe, vlč. Željko Strnak, koji je istaknuo da je “Mlada misa milosni trenutak za mladomisnika  i za cijelu župnu zajednicu”. Nakon župnika, pozdrave mladomisniku uputili su i mladi Orahovčani.

A da je Mlada misa veliki i značaj događaj za cijelu Orahovicu, potvrdili su i sugrađani, koji su svoje kuće, u ulici u kojoj je Vedran odrastao, uredili zastavama, vezenim stolnjacima i tradicijskim peškirima te svetim slikama.  Župna crkva bila je malena za sve koji su željeli sudjelovati u Mladoj misi; svećenike, bogoslove, časne sestre, vatrogasce, mlade u narodnim nošnjama, vjernike.

Fra Robert Perišić gvardijan i župnik Župe Uzvišenja sv. Križa iz Zagreba, u prigodnoj propovijedi, govorio je o svećeničkom pozivu, pozivu služenja Bogu i ljudima, a slavlje Mlade mise, uveličali su zborovi župne crkve Našašća sv. Križa i župne crkve Uzvišenja sv. Križa iz Zagreba, pod ravnanjem č.s. Ivane Džambas.

Na kraju Mlade mise, fra Vedran je izrekao zahvalu svima koji su ga molitvom  podržavali i pomagali mu tijekom godina njegove pripreme za svećenički poziv.  Posebne riječi zahvale uputio je mladomisnik Vedran  župniku u miru, vlč. Ivanu Štrbencu i voditeljici župnog zbora, danas pokojnoj Rezi Petričević, s kojima je u svom odrastanju, puno vremena proveo u crkvi, ministrirao, svirao i pjevao u crkvenom zboru.

Zahvalio je i Gradu Orahovici, predstavnicima koji su i nazočili njegovoj Mladoj misi, dogradonačelniku Daliboru Fofonjki, pročelnici JUO Grada Mariji Šafer i djelatnici Grada Lani Jurkin.

Dan poslije Mlade mise fra Vedran, iako u poslu i obvezama, odgovorio nam je na poziv i u kratkom razgovoru, poželio je još jednom uputiti veliku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pripremi Mlade mise, kako  u crkvi tako i u roditeljskom domu, te svima koji su sudjelovali u Mladoj misi.

Potvrdio nam je i da prva služba neće biti daleko od Orahovice. Odlukom provincijskog definitorija franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Vedranu je određena prva služba u Virovitici. Fra Vedran je ostvario svoju želju služenja  Bogu i ljudima, stoga kaže da s velikim nestrpljenjem i dubokom radošću iščekuje svetkovinu sv. Roka, blagdana koji je zaštitnik grada Virovitice, 16. kolovoza, jer će toga dana preuzeti službu župnog vikara u franjevačkoj crkvi sv. Roka u Virovitici. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 109 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 38

Jučer 555

Ovaj tjedan 3107

Ovaj mjesec 13350

Ukupno 1887397