2018 08 05 DanDomZahv001

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te spomen na 23. obljetnicu veličanstvene oslobodilačke akcije Oluja. Kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na trgu svetog križa, okupili su se predstavnici vlasti, članovi braniteljskih udruga i građani gdje su upalili su svijeće u spomen na sve branitelje poginule u Oluji i drugim hrvatskim ratištima.

Gradonačelnica grada Orahovice, Ana Marija Petin obratila se okupljenima riječima:

- “Vojnoredarstvena akcija Oluja bila je veličanstvena pobjeda koja je stvorila temelje današnje Hrvatske, i donijela dugo i željno očekivani mir. Posebnu zahvalnost upućujem svim braniteljima koji su sudjelovali u ovoj akciji, ali i svim drugim sudionicima Domovinskog rata, kao i svim domoljubima koji su na bilo koji način pridonijeli da danas živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj.“

- „Ovim putem želim odaslati poruku domoljubnog zajedništva koje moramo prenositi na buduće naraštaje, jer samo tako možemo izgraditi bolje društvo i bolju državu za sve nas i za našu djecu”. – rekla je gradonačelnica Petin.

- „Za žrtvu koju su podnijeli naši branitelji najbolji odgovor je da mi kvalitetno, odgovorno , pošteno i s puno ljubavi vodimo brigu o Domovini , da razmišljamo, ne što možemo dobiti, već što možemo učiniti da nam Domovina bude ljepša, bolja, kvalitetnija“, - rekao je župnik Župe Duha Svetoga iz Feričanaca, vlč Vicko Obradović te ustvrdio da je zbog poginulih hrvatskih branitelja koji su dali najveću ovozemaljsku vrijednost, svoj život, na nama da se upitamo jesmo li mi opravdali i opravdavamo li onu žrtvu koju su oni dali. Nakon odavanja počasti svi okupljeni su se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje i domoljube.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 88 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 206

Jučer 221

Ovaj tjedan 427

Ovaj mjesec 427

Ukupno 2112756