2018 08 05 DanDomZahv001

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te spomen na 23. obljetnicu veličanstvene oslobodilačke akcije Oluja. Kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na trgu svetog križa, okupili su se predstavnici vlasti, članovi braniteljskih udruga i građani gdje su upalili su svijeće u spomen na sve branitelje poginule u Oluji i drugim hrvatskim ratištima.

Gradonačelnica grada Orahovice, Ana Marija Petin obratila se okupljenima riječima:

- “Vojnoredarstvena akcija Oluja bila je veličanstvena pobjeda koja je stvorila temelje današnje Hrvatske, i donijela dugo i željno očekivani mir. Posebnu zahvalnost upućujem svim braniteljima koji su sudjelovali u ovoj akciji, ali i svim drugim sudionicima Domovinskog rata, kao i svim domoljubima koji su na bilo koji način pridonijeli da danas živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj.“

- „Ovim putem želim odaslati poruku domoljubnog zajedništva koje moramo prenositi na buduće naraštaje, jer samo tako možemo izgraditi bolje društvo i bolju državu za sve nas i za našu djecu”. – rekla je gradonačelnica Petin.

- „Za žrtvu koju su podnijeli naši branitelji najbolji odgovor je da mi kvalitetno, odgovorno , pošteno i s puno ljubavi vodimo brigu o Domovini , da razmišljamo, ne što možemo dobiti, već što možemo učiniti da nam Domovina bude ljepša, bolja, kvalitetnija“, - rekao je župnik Župe Duha Svetoga iz Feričanaca, vlč Vicko Obradović te ustvrdio da je zbog poginulih hrvatskih branitelja koji su dali najveću ovozemaljsku vrijednost, svoj život, na nama da se upitamo jesmo li mi opravdali i opravdavamo li onu žrtvu koju su oni dali. Nakon odavanja počasti svi okupljeni su se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje i domoljube.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 128 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 149

Jučer 417

Ovaj tjedan 2102

Ovaj mjesec 6147

Ukupno 1926806