2018 08 05 FerragostoJam018

Orahovački festival koji okuplja sve generacije željne odlične glazbe sa domaće i regionalne scene, ove je godine doživio svoje prošireno izdanje, pružajući nam čak 4 dana i jedno festivalsko jutro na 5 pozornica, spektakularan program koji je oduševio tisuće ljudi. Kao i opet, u sjajnoj organizaciji Udruge „Klub dostava zvuka“, posjetitelji iz Hrvatske i Regije uživali su u kampiranju, kupanju i druženju na poznatom Izletištu „Jezero“ u zelenom okruženju  Parka prirode PAPUK, a sve uz vrhunsku glazbu i dobro raspoložene izvođače na sceni, od legendi, do mlađih bendova u usponu, kojima je i ovaj Ferragosto dao prigodu da se afirmiraju pred raznovrsnom publikom.  Festival je trajao od 01.08-05.08.

Nastup Hladnog piva prvog dana opravdao je njihovo koketiranje između punka i rocka već gotovo 30 godina, a kako se i pretpostavljalo, svirkom su „zapalili“ oduševljeno mnoštvo na Jezeru. Ono što su ovi zagrebački dečki priredili u Orahovici, do sada nije viđeno, a to je dva koncerta u jednoj večeri. Prije Ferragosta, održali su 2 koncerta istog programa početkom ožujka još samo u Domu sportova, no ipak u dva dana. Sa setom Old School podsjetili su nas na njihove rane hitove, dok su s Greatest Hits publici pružili užitak u najboljim stvarima iz njihovog bogatog glazbeno scenskog opusa. Iste večeri, ljubitelji hip hop scene došli su na svoje s Krankšvesterima. Euforija koja je počela s Hladnim pivom u srijedu,  nastavila se sa Sarajlijama koji svojim jedinstvenim izričajem, što govori i sam naziv benda – Zabranjeno pušenje, imaju obožavatelje u cijeloj Regiji. Ovacije nisu izostale ni za uvijek besprijekornu Yayu i Jinxe.  U petak i subotu ponovno su vladali zvuci različitog žanra: od Maje Posavec, bezvremenske Zdenke Kovačiček, Stoke, elektro jazz sastava Chui, Svemirka, Mašinka, Bolesne braće i drugih, a vrhunac festivala obilježili su nastupi mega legendi koje ne treba posebno predstavljati, poput Darka Rundeka, PipsChips&VideoClips, TBF-a, Trama 11 i uvijek originalnih Riječana iz Leta 3. Ovi posljednji, dobro znani orahovačkoj publici, izveli su spektakularan završetak koncerta, uz mnoštvo konfeta i balona koji su zajedno sa „raspamećenom“ publikom učinili atmosferu na „Jezeru“ čarobnom.

Uz velik broj raznih donacija, Grad Orahovica je i ove godine aktivno sudjelovao u pripremi i potpori festivalu. Osim sufinanciranja od strane HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE kroz javni poziv „Potpore događanjima u 2018. godini“  po kojemu je Gradu kao prijavitelju odobreno bespovratno 20.000,00 kn, lokalna samouprava bila je uključena u pripreme puno prije samog događaja. Kao vlasnik nekretnina na lokalitetu održavanja festivala i svih pratećih aktivnosti, poput kampiranja, ugostiteljskih usluga, roštiljanja, sportsko rekreacijskih sadržaja na plaži,  Grad Orahovica se putem gradskih službi pobrinuo da osim izvrsne glazbe,  posjetitelji dožive jedinstven ugođaj Izletišta „Jezero“ u očuvanoj prirodi, zbog koje će se vjerujemo, velika većina njih vratiti i slijedeće godine.

Neviđena raznolikost ovog festivala rezultat je odlično odrađenog posla organizatora, jer upravo je okupljanje raznih generacija i poklonika, u prvi mah nespojivih glazbenih pravaca, nešto što Ferragosto čini jedinstvenim na ovim prostorima, a to svake godine potvrđuje ležerna atmosfera i druženje bez i jednog incidenta, iako se radi okupljanju velikog broja ljudi. (Tekst: Irela Strabić, Foto: Samir Cerić Kovačević, Filip Bušić, Irela Strabić)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 77 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 373

Jučer 386

Ovaj tjedan 2003

Ovaj mjesec 7774

Ukupno 1953937