2018 08 11 Mlakar015

U subotu 11. kolovoza 2018. obilježena je 27. obljetnica pogibije Stjepana Mlakara. Tog jutra, 11. kolovoza 1991. godine za policijsku patrolu iz Orahovice postavljena je zasjeda. Na cesti Humljani - Pušina svoj život položio je Stjepan Mlakar, dok su Franjo Sterle, iako teško ranjen, s 13 metaka od kojeg jedan još uvijek nosi kao bolnu uspomenu i Josip Jurković, nekim čudom lakše ranjen, preživjeli.

Obljetnici su nazočili rodbina i suborci pokojnog Stjepana, gradonačelnica Orahovice i saborska zastupnica Ana-Marija Petin, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, zamjenik načelnika PU VPŽ Zoran Jerbić, načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogi drugi.

- „I danas nakon 27. godina, odajući poštovanje poginulom Stjepanu, pitamo se kada će počinitelji odgovarati za svoja nedjela. Zato zahvaljujemo Stjepanu, koji će vječno živjeti s nama, Franji i Josipu te svim hrvatskim braniteljima koji nisu dali našu zemlju dušmanima. Na nama ostaje da ne padnete u zaborav, a zločincima će najpravednije presuditi dragi Bog. Posebno sam ponosan što je upravo moja majka Zdenka bila ta koja je prva kao medicinska sestra priskočila u pomoć ranjenom Franji Streleu i uz iskrenu sućut obitelji poručujem da mogu biti ponosni što je njihov Stjepan utkao put stvaranju neovisne države Hrvatske“. - rekao je Jurenac.

U Četekovcu na grobnom mjestu Stjepana Mlakara skupu se obratio načelnik općine Mikleuš Dundović koji je rekao kako Mlakara i sve stradale u masakru u Četekovcu koji se dogodio ubrzo nakon njegova stradavanja nikada ne smijemo zaboraviti.

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin je istaknula:

- „Izražavam veliko poštovanje prema hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za neovisnu i slobodnu nam Domovinu, a Stjepan je postao simbol Domovinskog rata kao prvi s našeg područja koji je dao život  za Domovinu tako da ova obljetnica nikada ne smije biti zaboravljena. Na nama ostaje da  radimo na razvoju Republike Hrvatske kako njegova žrtva i žrtva svih branitelja Lijepe Naše ne bi bila uzaludna“. – rekla je gradonačelnica.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 51 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 444

Jučer 525

Ovaj tjedan 969

Ovaj mjesec 15121

Ukupno 1889168