2018 08 27 Potpisivanje Vodovod008

U ponedjeljak 27. kolovoza 2018. u prostorijama komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. potpisan je ugovor o nabavi za sanaciju gubitaka na vodoopskrbnom sustavu društva Voda d.o.o.. s poduzećem IMGD d.o.o. iz Samobora gdje bi se riješili svi problemi koje je imalo poduzeće Voda d.o.o. s gubicima na vodoopskrbnom sustavu na kojem je zbog dotrajalosti dolazilo do sve češćeg pucanja cijevi.

Problem su uočile Hrvatske vode za koji kažu da nije iznimka samo u Orahovici već je to problem cijelog vodoopskrbnog sustava u RH. Zbog toga su u Hrvatskim vodama izdvojili 100 milijuna kuna za sanaciju u cijeloj Hrvatskoj. Poduzeće Voda d.o.o. se kandidiralo i odobrena su sredstva od preko 4 miliona kuna ako bi se sanirali gubici.

- „Uskoro ćemo riješiti sve probleme koje smo imali do sada. Očekujemo rapidno smanjenje gubitaka na vodoopskrbnom sustavu. Gubitak je enorman i mi jednostavno to više nismo u stanju podnositi. Poduzeće IMGD d.o.o. krenut će sa smanjivanjem tlakova do nove godine u prvoj fazi, a nastavit ćemo sa spajanjem priključaka na novu mrežu. Nove cijevi imaju garanciju pedeset godina i s ovim poslom rješavamo velike probleme koje imamo“, a do završetka projekta priključci svih građana bit će prebačeni na novi vodovod“ - rekao je direktor poduzeća Voda Zdravko Dijaković.

Svečanom činu potpisivanja Ugovora, nazočila je i predsjednica Skupštine poduzeća Voda d.o.o., Ana - Marija Petin:

- „Pohvalila bih direktora Dijakovića, koji je osigurao sredstva u Hrvatskim vodama, i to preko četiri milijuna kuna. Dakle ne moramo koristiti vlastita sredstva, već sredstva koja smo dobili. Važno je napomenuti da smo ove stvarno velike probleme s vodom naslijedili od bivše vlasti te će se kroz ovaj projekt napokon riješiti sve probleme koji se vuku već godinama, a za što su nas naši građani i izabrali. Ovim putem se ispričavam građanima što ne kada nas obavijeste io problemu ne možemo odmah reagirati na njihovu dojavu, jer zaposlenici rade danonoćno na kvarovima koji kojih ima i po nekoliko na dan. Do kraja godine, u prvoj fazi, riješit ćemo najbitnije stvari, kako bi smo naredne godine mogli nastaviti s izmjenom dotrajale mreže“ - rekla je predsjednica Skupštine poduzeća Voda d.o.o Ana - Marija Petin.

Goran Dunić, direktor tvrtke IMGD d.o.o. pojasnio je problem:

- „Naš je zadatak da uz rješavanje vašeg problema, postavimo sustav kako bi ekonomično i učinkovito upravljali vodoopskrbom i držali sustav pod kontrolom. Kod svih sustava je najveći problem u razlici između dnevne i noćne potrošnje gdje se pri dnevnoj potrošnji vodovod rasterećuje kako građani troše vodu, a po noći kada je potrošnja bitno smanjena povećava se tlak u cjevovodu i zbog toga najčešće dolazi do puknuća. Mi ćemo programirati sustav kako bi se ova velika razlika u povećanju tlaka što više smanjila.“ – rekao je Dunić.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 251 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 359

Ovaj tjedan 215

Ovaj mjesec 7925

Ukupno 1964418