2018 08 27 Potpisivanje Vodovod008

U ponedjeljak 27. kolovoza 2018. u prostorijama komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. potpisan je ugovor o nabavi za sanaciju gubitaka na vodoopskrbnom sustavu društva Voda d.o.o.. s poduzećem IMGD d.o.o. iz Samobora gdje bi se riješili svi problemi koje je imalo poduzeće Voda d.o.o. s gubicima na vodoopskrbnom sustavu na kojem je zbog dotrajalosti dolazilo do sve češćeg pucanja cijevi.

Problem su uočile Hrvatske vode za koji kažu da nije iznimka samo u Orahovici već je to problem cijelog vodoopskrbnog sustava u RH. Zbog toga su u Hrvatskim vodama izdvojili 100 milijuna kuna za sanaciju u cijeloj Hrvatskoj. Poduzeće Voda d.o.o. se kandidiralo i odobrena su sredstva od preko 4 miliona kuna ako bi se sanirali gubici.

- „Uskoro ćemo riješiti sve probleme koje smo imali do sada. Očekujemo rapidno smanjenje gubitaka na vodoopskrbnom sustavu. Gubitak je enorman i mi jednostavno to više nismo u stanju podnositi. Poduzeće IMGD d.o.o. krenut će sa smanjivanjem tlakova do nove godine u prvoj fazi, a nastavit ćemo sa spajanjem priključaka na novu mrežu. Nove cijevi imaju garanciju pedeset godina i s ovim poslom rješavamo velike probleme koje imamo“, a do završetka projekta priključci svih građana bit će prebačeni na novi vodovod“ - rekao je direktor poduzeća Voda Zdravko Dijaković.

Svečanom činu potpisivanja Ugovora, nazočila je i predsjednica Skupštine poduzeća Voda d.o.o., Ana - Marija Petin:

- „Pohvalila bih direktora Dijakovića, koji je osigurao sredstva u Hrvatskim vodama, i to preko četiri milijuna kuna. Dakle ne moramo koristiti vlastita sredstva, već sredstva koja smo dobili. Važno je napomenuti da smo ove stvarno velike probleme s vodom naslijedili od bivše vlasti te će se kroz ovaj projekt napokon riješiti sve probleme koji se vuku već godinama, a za što su nas naši građani i izabrali. Ovim putem se ispričavam građanima što ne kada nas obavijeste io problemu ne možemo odmah reagirati na njihovu dojavu, jer zaposlenici rade danonoćno na kvarovima koji kojih ima i po nekoliko na dan. Do kraja godine, u prvoj fazi, riješit ćemo najbitnije stvari, kako bi smo naredne godine mogli nastaviti s izmjenom dotrajale mreže“ - rekla je predsjednica Skupštine poduzeća Voda d.o.o Ana - Marija Petin.

Goran Dunić, direktor tvrtke IMGD d.o.o. pojasnio je problem:

- „Naš je zadatak da uz rješavanje vašeg problema, postavimo sustav kako bi ekonomično i učinkovito upravljali vodoopskrbom i držali sustav pod kontrolom. Kod svih sustava je najveći problem u razlici između dnevne i noćne potrošnje gdje se pri dnevnoj potrošnji vodovod rasterećuje kako građani troše vodu, a po noći kada je potrošnja bitno smanjena povećava se tlak u cjevovodu i zbog toga najčešće dolazi do puknuća. Mi ćemo programirati sustav kako bi se ova velika razlika u povećanju tlaka što više smanjila.“ – rekao je Dunić.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 47 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 198

Jučer 452

Ovaj tjedan 1034

Ovaj mjesec 7530

Ukupno 1917305