2018 08 28 Kanalizacija001

Kanalizacijski sustav Orahovica - sanitarno fekalna kanalizacija Bijeljevina Orahovička i procjedne vode deponija komunalnog otpada „TUK“ pušten je u rad 28. kolovoza 2018.  godine u popodnevnim satima.

Na predmetnom području deponije komunalnog otpada „TUK“ kao i u naselju Bijeljevina do 2008. godine nije postojao organizirani sustav odvodnje oborinskih i sanitarno fekalnih otpadnih voda. Odvodnja se vršila uglavnom putem septičkih jama ili direktnim ispuštanjem u cestovne, odnosno melioracijske kanale i vodotoke, što svakako nije zadovoljavalo osnovne higijensko-sanitarne uvjete. Iz tih razloga se prišlo projektiranju i izvođenju odvodnje i pročišćavanja sanitarno fekalne kanalizacije Bijeljevina Orahovička i procjedne vode deponija komunalnog otpada „TUK“ te su svi radovi bili završni do spomenute 2008., ali do dana današnjeg sustav nije proradio iz nepoznatog razloga.

Sustav su obišli gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin i direktor komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković:

- „Ovaj kanalizacijski sustav se sastoji iz nekoliko cjelina kao što su gravitacijski cjevovod ukupne dužine 746 m, promjera cijevi DN300 sa 23 revizijska okna, tlačni cjevovod ukupne dužine 1557,5 m, crpne stanice i crpke za otpadne vode. Evo napokon će dugo očekivani sustav proraditi nakon današnjih završnih radova i podešavanja.“ – rekao je Dijaković.

Gradonačelnica Ana- Marija Petin izrazila je zadovoljstvo završavanjem i puštanjem sustava u rad:

- „Ovim putem bih se ispričala stanovnicima Bijeljevine što su ovoliko dugo čekali jer i ovo je jedna od situacija gdje je prijašnja vlast zbog nepoznatih razloga ili možda nebrige ostavila neriješenim problem otpadnih voda na ovom području.

Kao što smo obećali čim smo došli na vlast, odmah se krenulo s rješavanjem svih tekućih problema na području grada Orahovice, ali zbog velike količine „repova“ jednostavno smo bili i iznenađeni u kakvom je stanju naš grad, a i primorani da krenemo nekim redom kako bi se prvo riješili veći zahvati.“ – rekla je gradonačelnica.

Nakon puštanja sustava u probni rad, pristupit će se tehničkom pregledu te omogućiti stanovicima priključivanje na sustav.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 255 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 359

Ovaj tjedan 215

Ovaj mjesec 7925

Ukupno 1964418