2018 08 30 GlazbenaSkola008

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina, područni odjel Orahovica uskoro će se useliti u nove prostore u kojima će održavati nastavu i probe. Upisom sve većeg broja djece u glazbenu školu pa tako i otvaranjem novih odjela za klarinet, trombon, saksofon, flautu i druge pojavio se problem prostora za rad glazbene škole.

Profesori su do sada predavanja držali u prostorima osnovne škole I. B. Mažuranić gdje se zbog školskog zvona, buke i glazbe puštane pod odmorima jednostavno nije moglo raditi. U sadašnjim prostorima glazbene škole u starom vrtiću nastavu je također bilo teško održavati jer nema  dovoljno prostora.

Preseljenjem djelatnika suda u Orahovici u općinski sud Slatinu otvorila se prilika za urediti jedno krilo gornjeg kata koje bi bilo idealno za potrebe glazbene škole gdje se ovih dana završilo postavljanje parketa i krečenje, te ostali radovi  kako bi se ovaj prostor pripremio za što kvalitetnije održavanje nastave.

Gradonačelnica Petin podsjetila je da  je Područni odjel od osnutka 2009. godine  kada su učenici mogli učiti samo tri instrumenta, narastao danas do više od 90 učenika i 9 instrumenata te da su postigli mnogobrojne uspjehe.

-„Zbog predanosti i volje naše djece da se bave glazbom, gradska vlast je poduzela radnje da se kat zgrade suda urede prostori za Područni odjel glazbene škole. Kako bi učenici imali dovoljno instrumenata za učenje glazbe, ali i da se u svom životu aktivno bave glazbom, Grad je kupio dva klarineta i komplet udaraljki.

Sve ovo je dio naših obećanja iz kampanje da ćemo se brinuti za dobrobit i kvalitetniju edukaciju naše djece i naših mladih.

Zahvalila bih se i profesorima na njihovoj upornosti, bez koje naša djeca sigurno ne bi tako napredovala u glazbi i svi zajedno zaslužili su da Grad Orahovica pomaže i vodi brigu o Glazbenoj školi Milka Kelemena.“- zaključila je gradonačelnica Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 87 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 336

Jučer 362

Ovaj tjedan 698

Ovaj mjesec 6083

Ukupno 1962576