2018 09 04 Cetekovac069

Na Mjesnom groblju u Četekovcu, održan je komemorativni skup sjećanja na 24 žrtve ubijene u selima Balinci, Četekovac i Čojlug prije 27 godina.  Kao i svake godine, skup je i danas  počeo točno u 9,05 sati, u vrijeme kada je toga 4. rujna 1991. godine započeo srbočetnički minobacački napad na potpapučka sela Balinci, Čojlug i Četekovac.

Uz odavanje počasti ubijenim civilnim žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća,  komemorativnom skupu nazočili su rodbina, prijatelji i suborci poginulih žrtava Domovinskog rata s ovoga područja, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i njen savjetnik za branitelje, Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga RH pukovnik Robert Poljak, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović,  i načelnik Općine domaćina, zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, domaćin načelnik općine Mikleuš Milan Dundović i brojna izaslanstva gradova i općina, kao i braniteljskih udruga.

U svom obraćanju načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović naglasio je kako je riječima teško opisati sve strahote koje su pogodile ovaj kraj tih ratnih dana te kako je ostala samo bol koja je prerastala u osvetu, a danas samo u traženje pravde. Dundović je također istaknuo kako ne treba prestati pričati o Domovinskom ratu, jer najmanje što se duguje tim nevinim ljudima je prenositi istinu posebno djeci i mladima koji će nastaviti pričati o tim događajima kako se isti nikada ne bi zaboravili.

Izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i njen savjetnik za branitelje, Ante Deur nazočnim se obratio riječima:

- „Ovdje stojimo na ovom svetom mjestu ne samo s pijetetom prema žrtvama nego smo se svojim mislima i vratili u to vrijeme Domovinskog rata, u vrijeme ponosa stvaranja slobodne Hrvatske. Mi kao suborci, kao dužnosnici i kao svjedoci toga vremena sve to moramo nositi u sebi i prenositi to svjedočenje i pred vama, pred Bogom, pred svima. Uistinu sve ove godine pokraj sve ove boli koje nosite vi obitelji žrtava, nosite i ponos jer su sve žrtve stvarale našu lijepu Domovinu koju imamo danas“.  - rekao je Deur.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 268 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 216

Jučer 359

Ovaj tjedan 216

Ovaj mjesec 7926

Ukupno 1964419