2018 09 10 HrvatskiOlimpijskiDan121

U organizaciji Grada Orahovica, turističke zajednice, Sportske zajednice VPŽ i suorganizatore Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Palčić i Plivački klub Orahovica, u Orahovici je obilježen  Hrvatski olimpijski dan, na kojem je sudjelovalo 1000 školaraca, 60 sudionika utrke za građane i 40 natjecatelja na Bike street race-u.

Osim učenika orahovačkih škola, u Atletskoj utrci sudjelovali su i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovica i Vretenac iz Slatine, učenici škola iz Virovitice, Slatine, Čačinaca, Zdenaca, Gornje Bazje i Mikleuša.

Ovom proslavom obilježava se nastanak Hrvatskog olimpijskog odbora 10. rujna 1991., a Hrvatski olimpijski dan u Orahovici otvorili su gradonačelnica Ana-Marija Petin i župan Virovitičko-podravski Igor Andrović. Gradonačelnica Petin je pozdravila sve sudionike Atletske utrke i organizatore,  izrazila je radost što se okupilo ovoliko sudionika:

- „Ova manifestacija proslave sporta, tolerancije i međusobnog zajedništva je upravo ono što nam pomaže da izgradimo sebe kao bolje članove našeg društva.

Moram istaknuti kako je iz našeg grada puno sportaša koji su uspjeli na državnoj razini, čak i Europskoj i svjetskoj, ostvariti odlične rezultate pa takve rezultate želim i vama koji ste se okupili ovdje na današnji dan.“ – rekla je gradonačelnica te se zahvalila svim pokroviteljima, a tako i Županiji i županijskoj Sportskoj zajednici što se priključila organizaciji ovih događanja te mladim organizatorima iz plivačkog kluba od kojih je ideja za ovu manifestaciju i potekla.

Okupljene je zatim pozdravio Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pohvalio ovu manifestaciju koja promiče sport i sportske aktivnosti te olimpijska načela mir, solidarnost i zajedništvo.

U prijepodnevnim satima utrku su istrčali polaznici dječjeg vrtića „Palčić“ i učenici osnovnih škola

Poslijepodne su na stazu izašli učenici srednje škole iz Orahovice i građani, koji su se natjecali u kategoriji seniora, a rekreativci su, jedni trčeći, drugi hodajući stazom, također dali svoj  doprinos u obilježavanju Olimpijskog dana.

I ove godine atletsku utrku je istrčala reprezentativka Bosne i Hercegovine Lucija Kimani dugoprugašica iz Kenije, pa je opet utrka imala i međunarodni karakter.

Pokrovitelji Hrvatskog olimpijskog dana održanog u Orahovici su bili Turistička zajednica Grada Orahovice, Virovitičko-podravska Županija, Turistička zajednica VPŽ, Panona Mare, Porsche Inter auto Hrvatska, Pivovara Medvedgrad, Brana Virovitica, Tvornica šećera Viro, ICV Virovitica, Keramika Modus, Giant te mnogi drugi.

I ove je godine broj sudionika i volontera pokazatelj zainteresiranosti orahovačke djece, mladih i odraslih za ovakve manifestacije gdje se može vidjeti spoj sporta i međusobnog zajedništva i svakako treba čestitati mladim organizatorima na trudu.

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 103 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 336

Jučer 362

Ovaj tjedan 698

Ovaj mjesec 6083

Ukupno 1962576