2018 09 19 Jaglac001

19. rujna 2018. Udruzi Jaglac održan je treći sastanak s partnerima: Grad Orahovica, CZSS Slatina, Podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar u 2. godini provedbe trogodišnjeg programa “Jaglac” moj drugi dom – inovativne socijalne usluge i modela skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom koji financira MDOMSP.

Lidija Stojković, voditeljica programa objasnila je nazočnima promjene nastalih zbog nedostatnih financijskih sredstava te navela planirane aktivnosti te zahvalile predstavnicima partnera na njihovom doprinosu u provedbi programa.

Ravnateljica CZSS Virovitica, Marija Bajan Prokl vodila je superviziju u cilju pružanja podrške djelatnicima udruge Jaglac. Predloženo je da se supervizija provede barem jednom godišnje i da se pruži stručna podrška i djelatnicima, a ne samo roditeljima i korisnicima kroz partnersku podršku Obiteljskog centra.

Predsjednica udruge i Voditeljica programa zahvalile su predstavnicima partnera na dolasku, kontinuiranoj stručnoj podršci u provedbi programa posebice za superviziju koja je dodatni doprinos partnera i Gradu Orahovica na ustupljenom prostoru za provedbu programa.

Ispred grada Orahovice i gradonačelnice Ane – Marije Petin, nazočne je pozdravio Milan Babac i pohvalio velike napore udruge u pisanju i realiziranju projekata kako bi udruga mogla opstati.

Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanje socijalnog uključivanja osoba s IT i OSI u VPŽ.

Specifični cilj programa je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika osoba s IT i OSI u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s IT i OSI.

30 Korisnika uključeno je u jedan od dva ponuđena programa:

Program sveobuhvatne podrške (4 x tjedno 4-6 h) za odrasle osobe s lakim i umjerenim intelektualnim teškoćama s uslugom prijevoza i jednim obrokom koji obuhvaća:

  • Aktivnosti neovisnog življenja
  • Radnu okupaciju
  • Organizaciju slobodnog vremena
  • Radionice podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija

Program se provodi: ponedjeljak i utorak 14 – 20h; četvrtak i petak 8 -14 h

Program povremene i djelomične podrške starijim osobama s umjerenim i težim intelektualnim teškoćama i za korisnike usluge osobne asistencije (1 x tjedno 4-6 h) s uslugom prijevoza, jednim obrokom i ponudom aktivnosti:

  • Prijevoz osoba s invaliditetom (5 x godišnje) i terenski posjet obitelji (12 x godišnje)
  • Aktivnosti usmjerene podizanju razine kvalitete života osoba s invaliditetom
  • Organiziranje slobodnog vremena

Program se provodi u okviru programa sveobuhvatne podrške 1 dan po izboru korisnika

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 34 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 402

Jučer 405

Ovaj tjedan 807

Ovaj mjesec 10580

Ukupno 1902021