U Orahovici će se ponovo birati Vinska kraljica, kao nekada u vrijeme održavanja Sajma vina SLAVIN, a ovogodišnji izbor Vinske kraljice dio je provedbe prekograničnog projekta “Mađarsko-hrvatske vinske priče II”. Regionalni izbor Vinske kraljice u Orahovici će biti održan u nedjelju, 30. rujna, program će početi u 16,00 sati okupljajem, te prijavama natjecateljica.

Samo natjecanje kandidatkinja najavljeno je za 16,30 sati, uz osobno predstavljanje, usmenu provjeru znanja , te praktični dio u kojem će sve kandidatkinje pokazati kako ono što su naučile o posluživanju vina, primjeniti u praksi.

Ime novoizabrane Vinske kraljice i njezine pratilje bit će poznato u 18,00 sati, uz proglašenje pobjednica, a potom će usljediti glazbeni program uz druženje natjecateljica, organizatora i gostiju.

Novi Centar za posjetitelje uređen u sklopu projekta, kojem pripada i Regionalni izbor Vinske kraljice, bit će mjesto održavanja izbora Vinske kraljice.

Osim sudionica izbora iz Republike Hrvatske, posebnost ovoga izbora je gostovanje mađarskih djevojaka koje su na lokalnom izboru prije dva mjeseca, u Gradu Villanyu “ponijele titulu najljepših promotorica vinske kulture tamošnjih vinograda”.

Cilj izbora Vinske kraljice je promocija orahovačkih vina na sajmovima i vinskim priredbama, ali i prezentacija običaja i kulture kraja iz kojega djevojka dolazi, vezano uz eno i etno baštinu, pa će sve kandidatkinje na izboru biti odjevene u narodnu nošnju svoga kraja.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 48 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 402

Jučer 405

Ovaj tjedan 807

Ovaj mjesec 10580

Ukupno 1902021