2018 09 28 GradskoVijece007

Vijećnici Gradskog vijeća Orahovice na sjednici održanoj 27. rujna pod predsjedanjem Radoja Medenice, predsjednika Gradskog vijeća, nakon Aktualnog sata jednoglasno, ili većinom glasova, prihvatili su izvješće o radu gradonačelnice za prvih šest mjeseci ove godine, kao i polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada, te donijeli druge izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Orahovice.

Također su dali suglasnost na projekt Građenje i opremanje Dječjeg igrališta “Dolci”.

Donesena je i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca…, u kojoj je, među ostalim, definirao i kako postupati s kućnim ljubimcima prilikom njihova izvođenja na neke od javnih površina, a jedna od odluka odnosila se i na uređenje prometa pješačke zone u Ulici kralja Zvonimira u Orahovici.

Najviše su vijećnici raspravljali o načinu naplate gradskih potraživanja prema pravnim i fizičkim osobama koja se kreću u milijunskim iznosima, a među kojima je oko 4 milijuna nenaplativih potraživanja, kazala je gradonačelnica, pa će ista biti otpisana. Iz redova vijećnika čula se i primjedba da bi imena dužnika prema Gradskom proračunu trebala biti i javno objavljena, posebno onih čiji se dugovi kreću u većim iznosima, pa i do pola milijuna kuna, no to ipak nije učinjeno. Svim dužnicima dat će se mogućnost obročne otplate dugovanja, utvrđeno je to jučer donesenim Pravilnikom, a slična je odluka donesena i kada je riječ o dugu Keramike Modus, u ukupnom iznosu 1 milijun 849.838 kuna, koji se odnosi na komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda. Taj dug Keramika Modus će obročno otplaćivati do ožujka 2022. godine.

Na jučerašnjoj su sjednici vijećnici odlučivali i o povratu uplaćenih sredstava za zakup poljoprivrednog zemljišta ,koja je Poljoprivredno poduzeće Orahovica, prije desetak godina, konkretno 2008., 2009. i 2011. godine, uplatilo u Gradski proračun.

Vijećnici su donijeli i Odluku kojom su gradsko zemljište darovali trgovačkom društvu Papuk, koje će darovano zemljište koristiti u okviru Programa sanacije i uređenja sanitarnog odlagališta otpada “Tuk”.

Grad je spomenuto zemljište, površine 39.648 četvornih metara i tržišne vrijednosti 749.000 kuna, dobio od strane Države, odnosno Ministarstva državne imovine. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 24 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498