2018 10 01 Inkubator007

U Orahovici je u poduzetničkoj zoni položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog inkubatora. Investitor ovog projekta je Virovitičko-podravska županije, a vrijednost gradnje inkubatora je preko 10 milijuna kuna s tim da je Grad Orahovica je ustupio zemljište za izgradnju s čime će se stvoriti preduvjeti za razvoj malih i srednjih poduzetnika kroz poduzetničke potporne infrastrukture i usluge, povećati će se poduzetničke aktivnosti, ali i stvoriti mogućnosti za stvaranje novih radnih mjesta na području grada Orahovice.

Svečanosti otvorenja radova nazočili su saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija, Petinpomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice Radoje Medenica, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer, predstavnici izvoditelja radova i mnogi drugi gosti.

Gradonačelnica Ana – Marija Petin pozdravila je nazočne i izrazila dobrodošlicu u Orahovicu:

- „Drago mi je što smo se danas ovdje okupili na početku izgradnje inkubatora koji se kod nas željno očekuje i koji će sigurno biti dobar vjetar u leđa za sve poduzetnike na našem području.

Darovanjem zemljišta Virovitičko-podravskoj županiji nastavljamo dobru suradnju s našom županijom, a sami poticaji Grada Orahovice za razvoj poduzetništva u našem gradu biti će dodatni stimulans za razvoj obrtništva i poduzetništva. Svi poduzetnici koji nađu smještaj u poduzetničkom inkubatoru dobit će priliku bolje se prilagoditi tržištu svojim poslovanjem, a grad Orahovica će biti partner svima onima koji pokrenu svoj posao na području Orahovice.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

- „Ja sam zaista ponosna i sretna, ispunjena zadovoljstvom što sam dobila priliku biti dio otvaranja radova na još jednom poduzetničkom inkubatoru u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojoj je i ovim projektom vidljivo da vlada jedna sinergija između onih koji znaju reći što im treba, onih koji stručno pišu projekte i resornih državnih tijela. Ovo je možda i najbolji put kako ćemo naše mlade ostaviti na ovim prostorima i da ostanu u svojim domovima, u svojoj zemlji“. - rekla je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Župan VPŽ Igor Andrović rekao je ovaj projekt važan za razvoj gospodarstva, grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije te da se nada da će ovaj inkubator biti u najmanju ruku uspješan kao i onaj u Virovitici u koji su 2013. ušli poduzetnici sa dvoje ili troje zaposlenih, a sada ih oni imaju 10, 15 ili 20.

- „Ako uz ovaj inkubator uzmemo mjere koje imaju grad Orahovica i Zavod za zapošljavanje, uz sve te mjere poduzetnici moraju imati samo ideju što i kako pokrenuti i uzeti si sve moguće uvjete koji im se nude“ - rekao Andrović.

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

51. Orahovačko proljeće

OraOutdoorFest2019 Vector

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 31 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 37

Jučer 406

Ovaj tjedan 443

Ovaj mjesec 8634

Ukupno 1989592