2018 10 07 Kestenijada087

U Orahovici je ove nedjelje 7. listopada sve bilo u znaku prepoznatljive jesenske delicije, kestena i to na manifestaciji „11. Dani kestenja i mladog vina“ koju su organizirali Turistička zajednica, Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica, Udruga voćara, vinogradara i vinara, kuharski smjer srednje škole Stjepan Ivšić te Grad Orahovica.

Miris kestena  širio se po cijeloj Orahovici, a prava delicija bila je rolada od 16 metara od kesten pirea koju su i ove godine vrhunski pripremili učenici kuharskog smjera Srednje škole ''Stjepan Ivšić'' Orahovica, a pred punim trgom okupljene je pozdravila gradonačelnica Ana - Marija Petin:

- „Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju i što vas ni kiša nije obeshrabrila da probate kestenje koje su pripremili naši planinari i ovu predivnu 16-metarsku roladu, rad naših učenika kuhara s profesoricom Danirom Vinković na čelu. Zahvaljujem se svima njima, a tako i turističkoj zajednici za organizaciju ove manifestacije gdje su se okupili i naši vinari i OPG-ovci kod kojih možete probati njihove proizvode i koji su svojim delicijama upotpunili ovaj događaj.“ – rekla je gradonačelnica.

- „Napravili smo roladu od kesten pirea i to dužu nego lani i s više kestena. U ovogodišnju roladu stavili smo 40 kilograma kesten pirea, više od 30 litara šlaga i oko 200 jaja. Ove godine je rolada bila dugačka preko šesnaest metara, a radili su je učenici Željka Bušljeta, Petra Škiljić, Tamara Jovanović, Ana Beržaj i Kristina Lončar. Treba reći da nam je trebalo tri dana za pripremiti roladu“. - rekao je Danijel Both, jedan od učenika koji su izradili roladu.

Orahovački planinari su ispekli više od 600 kilograma kestenja i pun trg te dugi red ljudi koji su čekali da probaju ovu deliciju pokazao je kako je ovo jedna od najpopularnijih manifestacija u Orahovici.

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

51. Orahovačko proljeće

OraOutdoorFest2019 Vector

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 99 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 39

Jučer 406

Ovaj tjedan 445

Ovaj mjesec 8636

Ukupno 1989594