2018 10 12 Kolinda025

U petak 12. listopada 2018. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je naš grad i u sat i pol vremena obišla pojedine gospodarske subjekte i studij fizioterapije Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo gdje su je dočekali gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, Prof.prim.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica.

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo predsjednici je prezentiran rad fakulteta, smjerovi i predavanja, a također i budući smjer razvoja fakulteta i suradnja s Gradskom upravom, a s radom studija Predsjednicu je upoznao dekan Aleksandar Včev

Nakon fakulteta Predsjednica je posjetila tvrtku Pan Parket gdje je obišla proizvodni pogon i gdje joj je vlasnik poduzeća Daniel Smiljanić predstavio tvrtku.

Potom je Predsjednica u Centru za edukaciju Orahovica upoznala čelnike centra, Osječkog Crvenog križa, a dočekali su je mladi članovi Plivačkog kluba s kojima se fotografirala.

Program se nastavio u starom podrumu Poljoprivrednog poduzeća Orahovica gdje su Predsjednicu dočekali predsjednik Uprave PP Orahovica Saša Breznik, direktor radne jedinice voćarstvo-vinogradarstvo Josip Tokić te mnoštvo djelatnika poduzeća. Enologinja PP Orahovica Ivana Nemet upoznala je Predsjednicu s povijesti podruma te vrhunskim vinima koje proizvodi tvrtka.

Na kraju posjeta Predsjednicu je gradonačelnica Ana – Marija Petin pozvala da posjeti Orahovačko izletište Jezero gdje joj je gradonačelnica predstavila ovaj biser kontinentalnog turizma kakvi su planovi i što jezero znači za razvoj turizma, a također i samu Orahovicu, rad Gradske vlasti i gospodarstvo u našem gradu.

- „Prekrasno je bilo u vašem gradu i iznenadili su me toliki potencijali. Očekivala sam potencijale za razvoj poljoprivrede međutim evo upravo ovaj ruralni turizam i ovo prekrasno jezero na kojem se nalazimo te mnoge kurije i dvorci koji se ovdje nalaze te i sami proizvođači od onih malih OPG-ova do velikih tvrtki, sve je to jako fascinantno i rekla bih da te razvojne potencijale treba nastaviti poticati i dalje i da oni ni izdaleka nisu do kraja iskorišteni kao što kažu u PP Orahovici da nema dovoljno sirovina pa se uvoze, a toliko ima zemlje za obrađivanje. Naravno i jedan od problema je prometna izoliranost pa će svakako pomoći brza cesta koja će ovaj kraj bolje spojiti s ostatkom Hrvatske te bi svakako trebalo doći do većeg razvoja turizma i gospodarstva.“ – rekla je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- „Drago mi je da je Predsjednica bila u posjetu našem gradu u sklopu preseljenja ureda Predsjednice u Virovitičko-podravskoj županiji, iako je ovih sat i pol vremena vrlo malo jer mi svakako imamo puno toga za pokazati, sve ono što Orahovica nudi i svi projekti s kojima smo joj željeli prezentirati te smo joj poslali otvoreni poziv da dođe i posjeti Orahovicu da bude naš gost i da održimo jedan sastanak s Gradskom upravom gdje ćemo joj prezentirati sve ono što smo do sada napravili i sve što nam je u planu. Evo doveli smo je i na jezero, a znamo da je Predsjednica i sama zagovornik ruralnog razvoja i razvoja ruralnog turizma i iznenadila se da ovako nešto postoji u sred Slavonije, ovakva prekrasna planina, čist zrak, netaknuta priroda i obećala je da će pomoći u promociji grada i našeg jezera kao turističkog odredišta.“ – rekla je gradonačelnica Ana – Marija Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 250 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 359

Ovaj tjedan 215

Ovaj mjesec 7925

Ukupno 1964418