2018 10 17 OS DaniKruha001

Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada i to su dani zahvalnosti za plodove zemlje. Datum dana kruha povezan je sa Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti.

Ova manifestacija se obilježava se u vrtićima, školama, učeničkim domovima i institucijama koje se bave djecom. Na taj dan u prostorijama škola postavljaju se izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i drugih krušnih proizvoda, različitog sjemenja te alata koji su se koristili u preradi žitarica.

Osim toga djecu se upoznaje sa biljnim vrstama određenog kraja, upoznaje ih se sa prehranom stanovništva i prehrambenim navikama kroz povijest. Datum dana kruha služi i kako bi se kod djece pobudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi  njihovi vršnjaci gladni.

Orahovačka osnovna škola također se pridružila obilježavanju ovog datuma te su učenici i učitelji uz pomoć roditelja djece u holu škole na štandovima je izložili sve što su pripremili. Bilo je različitih peciva, pogača, raznih vrsta kruha i drugih slanih proizvoda, a nije nedostajalo ni slatkih kolačića s domaćim džemom.

Manifestaciju je otvorila ravnateljica Maja Škraba koja je izrazila dobrodošlicu učenicima, učiteljima, predstavnicima Grada Orahovice Milanu Babcu i Lani Jurkin, velečasnom Željku Strnaku  i svim okupljenima te objasnila zašto se manifestacija održava.

Milan Babac je pozdravio okupljene ispred Grada Orahovice i gradonačelnice Ane - Marije Petin:

- „Zahvaljujem vam se na provedbi ovakve manifestacije, zahvaljujem se roditeljima koji su se potrudili pripremiti ove delicije, te ravnateljici i učiteljima koji vas kroz ove dane kruha uče vrijednostima rada i truda i da cijenite plodove tog rada“. – rekao je babac.

Učenici Barbara Borić i Borna Gernhard održali su kratku prezentaciju povijesti kruha nakon čega je velečasni Željko Strnak blagoslovio kruh i ostalu hranu.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 253 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 359

Ovaj tjedan 215

Ovaj mjesec 7925

Ukupno 1964418