2018 10 18 ObukaNeplivaca007

Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, organizatori su 15.Hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača, koje je otvoreno jučer, a održavat će se do 20.listopada u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, u Orahovici, na Merkuru.

Tema ovogodišnjeg jubilarnog 15. Savjetovanja je “Čimbenici uspješnosti obuke neplivača”, a otvoreno je u nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima su bili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, dopredsjednica Hrvatskog para-olimpijskog odbora Ana Sršen, sudac Ustavnog suda RH Mato Arlović, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko, dopredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Željko Lončar, zamjenici župana Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije Darko Žužak i Petar Lagator te predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice Radoje Medenica.

Sve nazočne uvodno su pozdravili domaćini Savjetovanja, ravnatelj GDCK Osijek Denis Ćosić i ravnatelj Društva CK Osječko-baranjske županije Marko Đukić, koji su podsjetili kako je od 2005. godine obuku u Orahovici prošlo više od 28 tisuća neplivača i rekli kako ce naglasak ovogodišnjeg savjetovanja biti na uvrštavanju obavezne obuke neplivača u nacionalni pedagoški standard kroz osnovnoškolsko obrazovanje a pokrenut će se i inicijativa da obuka neplivača postane dio strategije razvoja sporta u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice, Radoje Medenice pozdravio je u svoje i u ime gradonačelnice grada Orahovice Ane – Marije Petin, sve nazočne:

- „Želim vam izraziti spremnost Gradske vlasti da bude i svakom budućem savjetovanju pokrovitelj jer podržavamo vašu inicijativu da se obuka neplivača vrati u škole kako bi naša djeca bila sigurnija. Želim svam svima dobrodošlicu i da se lijepo osjećate kroz sve ovie dane trajanja ovog savjetovanja.“ – rekao je Medenica.

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, Blaženke Divjak, Momir Krmpotić rekao je kako će u suradnji sa strukom pokušati pronaći najbolji model kojim bi se svakom djetetu u Hrvatskoj omogućilo stjecanje vještine plivanja u ranoj dobi.

15. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog Crvenog križa, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog kineziološkog saveza i Hrvatskog plivačkog saveza a supokrovitelji su Grad Osijek i Grad Orahovica, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 253 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 359

Ovaj tjedan 215

Ovaj mjesec 7925

Ukupno 1964418