2018 12 21 PotpisivanjeVrtic002

U petak 21. prosinca 2018. gradonačelnica Petin bila je u hotelu Sheraton u Zagrebu na svečanom potpisivanju Ugovora o financiranju za „Sektor dječjih vrtića za tip operacije 7.4.1., ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz „Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.“.

Krenulo se u projekt rekonstrukcije i proširenja vrtića i sva pripremljena dokumentacija za projekt vrijedan 8.979.291,00 kuna prijavljena je na natječaj Ministarstva poljoprivrede.

- „13. rujna 2018. poslana je prijava projekta na navedeni program, a ovim projektom rekonstrukcije predvidjeli smo proširenje kapaciteta vrtića kako bi i u narednim godinama sva djeca imala mogućnost boravka u vrtiću, pa tako i opremanje interijera, izgradila bi se dvorana te bi se radilo na uređenju okoliša. Razlog ovome je taj što je od ove godine upisan najveći broj djece u vrtić do sada. U sedam odgojnih skupina primljeno je 131 dijete s tim da smo od ove godine organizirali rad dviju jasličkih skupina. Također od ove godine u vrtić kreću i djeca s težim teškoćama u razvoju. Sukladno svemu tome zaposlena su dva nova odgojitelja i asistenta.“ – izjavila je gradonačelnica Ana – Marija Petin.

- „Kako je navedeno u dokumentaciji radi se o rekonstrukciji građevine javne i društvene namjene 2. skupine, predškolska ustanova - Dječji vrtić gdje je opći cilj pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu grada Orahovice kroz ulaganje u rekonstrukciju dječjeg vrtića bruto površine 1077,09 m2, unapređenje postojećih sadržaja vrtića dogradnjom višenamjenske dvorane, uređenjem okoliša i dječjeg igrališta uz poboljšanje energetske učinkovitosti.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 112 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 207

Jučer 208

Ovaj tjedan 636

Ovaj mjesec 636

Ukupno 2112965