2018 12 18 UdrugaHVIDR a001

Dvadeset i šest godina postojanja jedne braniteljske udruge visoka je obljetnica, a takva je orahovačka Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) pod vodstvom novog predsjedništva od početka veljače 2018. godine. Sadanji predsjednik Udruge HVIDRA Orahovica Stjepan Varaždinac nastavio je, sa svojim suradnicima u predsjedništvu, aktivno i kvalitetno voditi udrugu pa smo ga pitali koje su to sve aktivnosti kojima se udruga bavi:

- „Udruga je jedna od najaktivnijih braniteljskih na području grada Orahovice i ,županije što od obilježavanja obljetnica i organizacije sportskih natjecanja pa sve do administrativne pomoći svim braniteljima s područja bivše općine Orahovica koji su članovi naše udruge ili neke od drugih braniteljskih udruga s tog područja. Naravno pomažemo i braniteljima koji nisu članovi niti jedne udruge, a svakako najviše obiteljima poginulih i umrlih branitelja koliko je u našoj mogućnosti.

Od početka moga mandata pa evo do sada, možemo reći da je kraj godine, vodstvo i članovi udruge odradili su ogroman posao kroz organizaciju izlučnog natjecanja za državno natjecanje „ŠNIDOR“, organizaciju obilježavanja pogibije petorice branitelja u Modriči ’92, organizacija 5. memorijalnog boćarskog turnira Šilović – Takač, organizaciju obilježavanja 27. obljetnice pogibije branitelja Hornunga i Jusupa u Tenji, pomoć u organizaciji obilježavanja 27. obljetnice pogibije Stjepana Mlakara (ovo smo nekada mi organizirali sada pomažemo udruzi HBDDR PPO 1990 – 1991), organizaciju obilježavanja 27. obljetnice osnutka 2. bojne 132. brigade Orahovica, odradili smo projekt postavljanja biste branitelju poginulom u Vukovaru Željku Majoru u Čačincima, Projekcije filmova i predstavljanja knjiga „Orahovica u Domovinskom ratu“ i „Mit o Jasenovcu“ bili smo na primanju kod biskupa Škvorčevića povodom hodočašća Gospi Voćinskoj, suradnja s braniteljima iz Modriče oko postavljanja spomenika našim poginulim dečkima, organizacija sistematskih pregleda a svakako moram spomenuti kako Grad Orahovica financira projekt Promicanje vrijednosti Domovinskog rata, kroz koji je zaposlena jedna osoba na ugovor o djelu, sa zadatkom pružanja pomoći svim udrugama iz Domovinskog rata na području grada i tri susjedne općine, u izradi i prijavi projekata na natječaje od lokalne razine do Ministarstava, kako bi osigurali sredstva za svoj rad i realizaciju svojih projekata.“ – rekao je Varaždinac.

- „Povodom blagdana Svih svetih odali smo počast svim umrlim članovima udruge paljenjem svijeća na njihovim grobovima. Članovi udruge bili su sudionici mnogih sportskih natjecanja diljem županije i Hrvatske pa mogu spomenuti Braniteljske igre u mjestima Suhopolje, Zabok, izlučno za „ŠNIDOR“ u Orahovici i Donjem Miholjcu, Crnac, Čađavica, Bukvik, Duga Međa, Slatina, Virovitica, Zdenci.

Udruga je također suorganizator mnogih projekata i događanja kao što su turnir „Damir Hornung“ u Doljanima, Pekmezijada u organizaciji udruge branitelja iz Duge Međe, pomoć u izgradnji biste branitelju Josipu Jurencu iz Paušinaca, prosvjeda u Vukovaru, odlaska u Voćin na hodočašće te 27. obljetnice VO „Papuk 91“ i dana branitelja bivše općine Orahovica u organizaciji UHBDDR PPO 1990 – 1991. Sudjelujemo na svim godišnjim skupštinama braniteljskih udruga i obilježavanju obljetnica: Suhopolje, Modriča (BiH), Bljesak, Bleiburg, Tenja, Čačinci, Dolci, Bukvik, Humljani-Pušina, Dalj, Knin, Orahovica, Zdenci, Duga Međa, Crnac, Virovitica, Slatina, Paušinci, Kutovi, Veliki Rastovac, Četekovac, Pakrac, Čađavica, Kokočak, Drenovac, Cabuna, Gradina, Kozice i naravno grad heroj Vukovar.

S gradom surađujemo na nekoliko njihovih manifestacija.

Ovim putem bih se želio zahvaliti svim ustanovama, službama, udrugama, tvrtkama i osobama koji su pomogli pri realizaciji ovih navedenih projekata, sportskih natjecanja, obilježavanja obljetnica itd., bilo kroz financijsku ili materijalno pokroviteljstvo, bilo kroz samu pomoć ljudi u logistiki i radu bez kojih naravno ništa od ovoga ne bi bilo odrađeno, a posebna zahvala Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani - Mariji Petin koja nas je sa svojim timom uvijek podržala, a tako i omogućila da se zaposli djelatnik na pomoć svima koji su na bilo koji način povezani uz Domovinski rat.“ – zaključio je Varaždinac.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 253 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 215

Jučer 359

Ovaj tjedan 215

Ovaj mjesec 7925

Ukupno 1964418