2019 01 10 Fakultet001

Gradonačelnica grada Orahovice ana – Marija Petin održala je radni sastanak s dekanom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo dr. Aleksandrom Včevim s kojim je kroz razgovor o dosadašnjim odrađenim aktivnostima i onima koje se planiraju za budućnost fakulteta u Orahovici ujedno i iznijela planove daljnjeg ulaganja u rekonstrukciju dijela zgrade u kojoj se nalazi fakultet, a kojeg još čeka daljnje uređenje i obnova.

Dr. Včev je izjavio da je suradnja sadašnje Gradske vlasti i Fakulteta uvijek bila na visokoj razini te da je dogovoreno da će se napori za ostvariti zacrtane ciljeve udvostručiti i da će se ubrzati aktivnosti izvršavanja projekata koji su vezani uz Grad i Fakultet.

- „Priča o Orahovici kao studentskom gradu je odlična, ali ipak nailazimo na „zidove“ i pojedince koji potkopavaju naš zajednički rad i napore da sve naše ciljeve postignemo s najboljim rezultatima. Moram naglasiti da smo dogovorili i brzo ćemo uspostaviti temelje za drugu fazu razvoja Fakulteta, a samim time i daljnji razvoj grada gdje želimo internacionalizirati ovaj studij i dovesti strane studente u Orahovicu.“ – rekao je dr. Včev

Gradonačelnica Ana - Marija Petin izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada i Fakulteta te isto tako izrazila želju za pojačavanjem napora kako bi se što prije završila obnova ostatka zgrade fakulteta:

- „Stvari svakako moramo ubrzati stoga je ovo samo jedan od mnogih sastanaka kako bi razmijenili informacije jer Grad Orahovica ne može utjecati na određene situacije kao što je recimo Odluka o vlasništvu kurije Mihalović u kojoj se nalaze muzejska postava i Gradska knjižnica, a gdje se planira otvoriti Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju što će svakako biti dobar spoj sa studijem fizioterapije čiji će studenti moći pohađati praktični rad i kada završe studij raditi u ovoj ustanovi. Dokumenti za rješavanje ovog slučaja su poslani i sada čekamo odluku ministarstva s kojim smo do sada imali odličnu suradnju pa vjerujem da će se i ovaj slučaj brzo riješiti.

Podsjetila bih da smo u 2017. godini obnovili dio zgrade stare Zanatske zadruge i da radovi obnove na drugom dijelu teku, a daljnjim dogovorom s dekanom Včevim vrlo brzo krećemo i u treću fazu u kojoj je planirana izgradnja studentskog restorana. Ubrzat ćemo sve što možemo na zadovoljstvo obje strane.“ - rekla gradonačelnica Petin.

2019 01 10 Fakultet005

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 101 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 475

Jučer 612

Ovaj tjedan 475

Ovaj mjesec 9049

Ukupno 2005030