2018 01 13 VatrogasneIgre004

Vatrogasna zajednica Orahovica i ove godine organizira Dječje vatrogasne igre za uzrast od 6 do 12 godina. Kao i prethodnih godina, ove godine veliki je broj sudionika, djece vatrogasaca iz četiri vatrogasnih društava. Prvo kolo odigrano je 13. siječnja 2019. godine, u Staroj Jošavi gdje je nastupilo 6 ekipa, DVD Stara Jošava  sudjeluju s po tri ekipe, DVD Orahovica s dvije i jednu ekipu DVD Nova Jošava.

- „Cilj organiziranja igara u zimskim mjesecima je, angažiranje i  osmišljavanje zabave za djecu a na taj, njima zabavan način, mi provjeravamo njihovu spretnost, brzinu i preciznost, što su izuzetno značajne osobine za rad u vatrogastvu“. - rekao je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina.

Predsjednik DVD-a Stara Jošava Dalibor Saher u ime domaćina, pozdravio je  male vatrogasce, roditelje, organizatore i goste, poželjevši sudionicima igara puno dobrih rezultata, a s dobrim željama za uspješan tijek natjecanja, pridružio se predsjednik VZ Orahovica  Mario Gubeljak.

Dječje vatrogasne igre otvorila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je poželjela svima sreću:

- „Zajedno s vama djeco i ja se radujem ovim igrama, u kojima želim da date sve od sebe i budete fer igrači. Raduje me što vas je svake godine sve više i što je više mlađih sudionika, jer ste vi velika sigurnost za naše vatrogastvo u budućnosti. Zahvaljujem  vama djeco na odazivu i sudjelovanju u igrama ali hvala i vašim roditeljima koji vas podržavaju u želji da se bavite vatrogastvom. Vaše zalaganje i trud mi u Gradu pratimo i osigurat ćemo sve uvjete za vaš kvalitetan rad“. - rekla je gradonačelnica Petin. 

U prvom kolu u Staroj Jošavi natjecalo se u igrama pod nazivom vatrogasna kuglana, vatrogasna košarka i kockice.

Gradonačelnica i vodstvo DVD-a Stara Jošava pregledali su i vatrogasnu opremu te novonabavljenu vatrogasnu pumpu za muljevitu vodu koja je nabavljena sredstvima Grada Orahovice kroz dogovore vatrogasnih društava i Grada što im je od opreme najpotrebnije i za koju je iznos bio 5.000,00 kn.

Pumpa će prvenstveno služiti za izvlačenje vode iz poplavljenih podruma, šahti ili bunara, a u krajnjim slučajevima može se koristiti za gašenje požara. Pumpa može usisavati vodu do 8m dubine i dizati je do 25m visine, a promjer čestica koje mogu proći je 8mm.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 80 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 9

Jučer 353

Ovaj tjedan 1860

Ovaj mjesec 5335

Ukupno 1951498