2019 01 27 Pcelari002

Redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu održala je i Pčelarske udruge „Pčelica“, kojoj su uz članove nazočili predstavnici udruga iz susjednih gradova i mjesta te gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin.

Na Skupštini su od predsjednik, nadzorni odbor i blagajnik podnijeli financijska izvješća i izvješća o radu udruge u prethodnoj godini, te plan rada i financijski plan za 2019. godinu, koji su jednoglasno prihvaćeni. Pčelari su razgovarali o problemima koji prate njihovu djelatnost, od vremenskih nepogoda suše do skupih lijekova za pčele.

Svoje izvješće iznio je i pašni povjerenik, te predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos koji je upoznao članove udruge s novostima u pčelarskom zavezu.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin pohvalila je rad udruge kao i dobru suradnju s Gradskom vlasti:

- „Svaka čast na iscrpnim izvješćima i nadam se da će vam i ova godina biti jednako uspješna kao i prošla. Moram svakako najaviti da radimo na programu sufinanciranja odnosno poticanju razvoja poljoprivrede na području našeg grada u sklopu kojeg imamo nekih desetak mjera među kojima je i poticanje razvoja pčelarstva. Uskoro imamo i sastanak s poljoprivrednicima i vlasnicima OPG-a na kojem će se donijeti odluka o navedenom programu, a da li ćemo sufinancirati nabavu opreme ili kupnju pčelinjih zajednica to ćete odlučiti vi pčelari. Za ovaj program u 2019. godini iz proračuna Grada Orahovice izdvojeno je 300.000,00 kn i uz Program poticanja poduzetništva gdje smo izdvojili 500.00,00 kn, možemo reći da koliko toliko pokušavamo pomoći u razvoju gospodarstva kako bi pomogli gospodarstvenicima da se podigne proizvodnja u Orahovici.

Isto tako u veljači ćemo raspisati javni poziv za financiranje Udruga kroz njihove programe i projekte pa vas pozivam da se na natječaj svakako javite.“ – rekla je gradonačelnica.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 75 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 216

Jučer 208

Ovaj tjedan 645

Ovaj mjesec 645

Ukupno 2112974