2019 02 12 Umrovljenici010

U Utorak 12. veljače 2019. Udruga umirovljenika i starijih osoba iz Orahovice održali su svečanost otvorenja novih prostorija koje su dobili na korištenje od Grada Orahovice. Obnovljeni prostor, nalazi se u ulici Kralja Zvonimira 24.

- „Konačno imamo adresu na kojoj nas mogu naći naši članovi i svi oni koji trebaju našu pomoć ili savjet. Zahvaljujem se Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani – Mariji Petin koji su omogućili da se smjestimo u ovaj prostor, a pozdravila bih još jednog predstavnika gradske uprave Milana babca i predstavnicu Trističke zajednice Lanu Jurkin koji su nam se pridružili ovdje danas. Ovim putem zahvalila bih se i predsjedniku vijeća g. Medenici koji nam je ustupao prostorije stranke za naše sastanke kako bi mogli nesmetano raditi.

Nadam se da će naš rad sada biti još uspješniji iako smo u ovom kratkom razdoblju od osam mjeseci od kada postojimo dosta i postigli. Nadam se i daljnjoj dobroj suradnji s Gradskom upravom, a koliko god možemo sudjelovati ćemo u aktivnostima i manifestacijama Grada i Turističke zajednice.“ – rekla je predsjednica udruge Elza Blagajac.

S obzirom da ova udruga nastoji pomagati svojim članovima i biti na usluzi svim starijim osobama, Upravni odbor udruge donio je odluku da se omogući jednoj članici da ode u Budimpeštu u posjet svojoj teško bolesnoj sestri te su joj sretnu vijest priopćili na otvorenju.

Okupljenima se obratila i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin:

- „Jako mi je drago što sam danas s vama i što sam bila svjedok jednoj ovakvoj lijepoj gesti i želim se zahvaliti na pozivu. Također mi je drago što kroz vašu udrugu mi u Gradsko upravi možemo dobiti saznanja o problemima koji se tiču građana u trećoj životnoj dobi te ih probati zajednički rješavati. Moram spomenuti da smo u ovoj 2019. izdvojili duplo više sredstava iz Gradskog proračuna upravo za naše umirovljenike i također ćemo i dalje organizirati proslavu Dana starijih osoba gdje vas mi mlađi poslužujemo i na taj način zahvaljujemo na svemu što ste dali svojoj zajednici, a planiramo organizirati i igre za umirovljenike i starije.

Pozivam vas da se prijavite na Javni poziv za financiranje udruga koji će biti raspisan početkom ožujka kako bi dobili sredstva za vaše programe i projekte, nadam se da ćete uživati u svom novom prostoru, a mi iz Gradske uprave vam stojimo na usluzi.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 85 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 68

Jučer 205

Ovaj tjedan 2404

Ovaj mjesec 6980

Ukupno 2030948