2019 02 13 ZSUGO007

U hotelu „Dukat“ je u srijedu 13. veljače 2019. održana redovna, godišnja izvještajna skupština Zajednice sportskih udruga grada Orahovice na kojoj je od 23 zastupnika klubova bilo nazočno 22.

U radnom dijelu Skupštine predsjednik Igor Hozić iznio je izvješće o radu od dana izabiranja u ožujku pa do kraja 2018. godine u kojem je spomenuo da prvo što se napravilo u Zajednici nakon izbora je bilo raspisivanje javnog poziva za financiranje klubova u 2018. pri čemu su određeni točni kriteriji po kojima su sredstva podijeljena, te da je svaki klub dobio sredstva čak i veća nego prijašnjih godina.

Povjerenstvo za pravna pitanja je uskladilo Statut zajednice i ostale temeljne akte sa zakonom o sportu i zakonom o udrugama te su usvojeni na skupštini 9. svibnja 2018. godine. U istom mjesecu otvorena je i Internet stranica Zajednice koja je posvećena samo sportu i radu Zajednice na adresi www. orahovicasport.com na kojoj se redovno objavljuju sve vijesti o sportu, dokumenti koje donosi Zajednica i rad same Zajednice. Za Orahovačko proljeće organizirana je tribina Dr. Dražena Lalića s temom „Nogomet i politika“ te je Zajednica bila suorganizator međunarodnog teniskog turnira za djevojčice i seniore. U kolovozu je organiziran turnir u odbojci na pijesku „Krunoslav Bošnjak“ na Jezeru povodom glazbenog festivala Ferragosto Jam na kojemu su se natjecale ekipe iz cijele države. U rujnu smo pomogli Plivačkom klubu i Gradu Orahovici organizirati Olimpijski dan u Orahovici. Tijekom listopada izvršen je nadzor nad poslovnim knjigama Zajednice iz 2017. godine, nakon kojeg su nadležne službe bile upoznate s nepravilnostima u radu koje su uočene.

Nakon izvješća iznesen je plan rada za 2019. te je naglašeno da će u ovoj godini Zajednica raspodijeliti 600.000 kuna, što je u odnosu na proteklu godinu više za 100 tisuća kuna. Kriteriji za raspodjelu sredstava dodatno su dotjerani, a već ove godine u organizaciji Zajednice i Grada planira se u Orahovici organizirati sportski dan, na kojem će biti izabrani i proglašeni najbolji sportaši u gadu.

Orahovačka gradonačelnica Ana - Marija Petin, pohvalila je rad Zajednice, naglasivši da je ključno bilo uvođenje kriterija za raspodjelu sredstva, jer su oni donijeli puno dobroga u orahovački sport. Grad će i dalje ulagati u sport, posebice u daljnji razvoj sportske infrastrukture. Gradonačelnica je rekla kako i ove godine očekuje dobre rezultate, posebice u omladinskim kategorijama jer je Orahovica oduvijek bila poznata kao mjesto odakle dolaze vrhunski sportaši.

Sva podnesena izvješća za proteklu i planovi rada za tekuću godinu, donesena su gotovo jednoglasno.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 222 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 89

Jučer 247

Ovaj tjedan 336

Ovaj mjesec 4126

Ukupno 2086182