2019 02 15 CrveniKriz004

U petak 15. veljače u Centru za edukaciju Merkur, održana je 3. sjednica Savjeta za razvoj GD crvenog križa Osijek na kojoj su teme bile status čestica i pokretanje postupka za izgradnju potrebnih kapaciteta u Centru za edukaciju te informacije o projektima u provedbi i pripremi.

Na sjednici Savjeta za razvoj su između ostalih bili nazočni bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske Mato Arlović, zamjenik župana Osječko-Baranjske županije Petar Lagator, zamjenik župana virovitičko-Podravske županije Darko Žužak, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer i ravnatelj Crvenog križa Osiječko-baranjske županije, Marko Đukić, a sjednicu su vodili predsjednik Savjeta Željko Turkalji i tajnik Savjeta Denis Čosić.

Na sjednici je izneseno ako je geodetski elaborat parcelacije za spomenute čestice ovjeren u Katastru kao tehnički ispravan te se sada očekuje novi vlasnički list i kopija plana temeljem kojih dalje slijedi rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Marko Đukić naglasio je kako je elaborat izrađen u rekordnom vremenu nakon što su Hrvatske šume i Grad Orahovica dali suglasnosti za provođenje parcelacije dijela šume pored samog edukacijskog centra te je u dogovoren hodogram kako će se nabavljati dalje potrebna dokumentacija za nastavak projekta te bi u rujnu ove godine pripreme već mogle biti u visokoj fazi pripremljenosti, a u međuvremenu naručeno je Idejno rješenje.

Predloženo je i da se ovaj projekt kao jedna od točaka proba uvrstiti u sljedeću sjednicu Savjeta za Slavoniju koja će se također održati u Orahovici.

U sljedećoj točki dnevnog reda tajnik Savjeta Denis Čosić iznio je izvješće o projektima u provedbi i onih koji su još u pripremi.

- „Odrađeni su projekti pomoći obiteljima u potrebi na području 5 Slavonskih županija, projekt pomoći u kući,  projekt podjele paketa hrane, higijene i školskog pribora sa partnerstvom 7 društava s područja 3 županije: Osječko-Baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-Slavonske. Također je odobren projekt INTEREG Hrvatska – Srbija te su prijavljena još dva projekta: EVS koji se odvijaju u Orahovici i Splitu i manji projekt iz snage solidarnosti koji se odnosi na inicijative mladih i gdje mladi provode svoje aktivnosti.“ – završio je Čosić čijim izvješćem je završila i 3. sjednica Savjeta.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 60 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 333

Jučer 239

Ovaj tjedan 333

Ovaj mjesec 5718

Ukupno 1962211