2019 02 28 Kuhari001

Po pozivu predsjednika Dražena Šafara, u srijedu 27. veljače 2019. održana je redovna Izvještajna skupština Udruge kuhara Grada Orahovice. Podnoseći izvješće o radu, predsjednik Šafar osvrnuo se na odrađene aktivnosti Udruge u protekloj godini.

Spomenuo je tako sudjelovanje na Hrvatskim kuharskim kupovima u Splitu, Bjelovaru i Vinkovcima, gastronomskim gostovanjima u Požegi, Zagrebu, Dugoj Međi, Koprivnici, Virovitici, Tuheljskim toplicama i Osijeku. Udruga je sudjelovala i u organizaciji Uskrsnog doručka u Orahovici, organizirane su broje radionice i seminari u suradnji sa Srednjim strukovnim školama, obilježen je Svjetski dan kuhara, nekoliko članova udruge primila je i predsjednica RH u izmještenom Uredu u Virovitici, sudjelovali su na Sajmu turizma u Sarajevu, a nastupili su i na međunarodnim natjecanjima kuhara i slastičara. Zaključio je Šafar kako je kruna rada Udruge nastup njega i slastičarke Sandre Jadek na Svjetskom kulinarskom prvenstvu koje je u studenom mjesecu održano u Luksemburgu.U konkurenciji najboljih slastičara svijeta, Sandra Jadek osvojila je brončano odličje dok je Šafar osvajanjem diplome zaslužio plasman u TOP 5 najboljih svjetskih curving majstora.
U planu rada za naredno jednogodišnje razdoblje naznače su aktivnosti u kojima će sudjelovati članovi Udruge, a osim nastupa na hrvatskim kuharskim kupovima, Udruga kuhara Grada Orahovice, organizirat će slastičarsko natjecanje Zlatni orah, orahovački Uskrsni doručak, a po prvi puta najavljeno je i održavanje “Večeri dalmatinske kuhinje” u Orahovici.

Skupštini nazočna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, čestitala je članovima Udruge na postignutim rezultatima u protekloj godini, te velikoj promociji Orahovice na kulinarskoj karti Hrvatske. Izrazila je zadovoljstvo gradonačelnica Petin i ovogodišnjom organizacijom Uskrsnog doručka, napomenuvši kako očekuje još bolju suradnju s Udrugom nego proteklih godina.

Osim gradonačelnice, jučerašnjoj Skupštini nazočila je i predstavnica Turističke zajednice,  Lana Jurkin. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 133 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 335

Jučer 239

Ovaj tjedan 335

Ovaj mjesec 5720

Ukupno 1962213