2019 02 28 Kuhari001

Po pozivu predsjednika Dražena Šafara, u srijedu 27. veljače 2019. održana je redovna Izvještajna skupština Udruge kuhara Grada Orahovice. Podnoseći izvješće o radu, predsjednik Šafar osvrnuo se na odrađene aktivnosti Udruge u protekloj godini.

Spomenuo je tako sudjelovanje na Hrvatskim kuharskim kupovima u Splitu, Bjelovaru i Vinkovcima, gastronomskim gostovanjima u Požegi, Zagrebu, Dugoj Međi, Koprivnici, Virovitici, Tuheljskim toplicama i Osijeku. Udruga je sudjelovala i u organizaciji Uskrsnog doručka u Orahovici, organizirane su broje radionice i seminari u suradnji sa Srednjim strukovnim školama, obilježen je Svjetski dan kuhara, nekoliko članova udruge primila je i predsjednica RH u izmještenom Uredu u Virovitici, sudjelovali su na Sajmu turizma u Sarajevu, a nastupili su i na međunarodnim natjecanjima kuhara i slastičara. Zaključio je Šafar kako je kruna rada Udruge nastup njega i slastičarke Sandre Jadek na Svjetskom kulinarskom prvenstvu koje je u studenom mjesecu održano u Luksemburgu.U konkurenciji najboljih slastičara svijeta, Sandra Jadek osvojila je brončano odličje dok je Šafar osvajanjem diplome zaslužio plasman u TOP 5 najboljih svjetskih curving majstora.
U planu rada za naredno jednogodišnje razdoblje naznače su aktivnosti u kojima će sudjelovati članovi Udruge, a osim nastupa na hrvatskim kuharskim kupovima, Udruga kuhara Grada Orahovice, organizirat će slastičarsko natjecanje Zlatni orah, orahovački Uskrsni doručak, a po prvi puta najavljeno je i održavanje “Večeri dalmatinske kuhinje” u Orahovici.

Skupštini nazočna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, čestitala je članovima Udruge na postignutim rezultatima u protekloj godini, te velikoj promociji Orahovice na kulinarskoj karti Hrvatske. Izrazila je zadovoljstvo gradonačelnica Petin i ovogodišnjom organizacijom Uskrsnog doručka, napomenuvši kako očekuje još bolju suradnju s Udrugom nego proteklih godina.

Osim gradonačelnice, jučerašnjoj Skupštini nazočila je i predstavnica Turističke zajednice,  Lana Jurkin. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

MDSO i Čobanijada

MedjunarodniDanStarijihOsoba2019

Chobanijada2019

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 128 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 15

Jučer 438

Ovaj tjedan 453

Ovaj mjesec 5308

Ukupno 2041561