2019 03 03 DVD Orahovica001

Na godišnjoj izvještajnoj skupštini, 137-oj po redu, sastali su se u nedjelju (03.03.) vatrogasci DVD Orahovica, stožernog društva u Vatrogasnoj zajednici.

Skupštini su, uz članove DVD-a Orahovica, nazočili i brojni gosti: zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Ivica Podboj, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Petar Čačinović, gradonačelnica Orahovica Ana-Marija Petin, te predstavnici brojnih vatrogasnih društava: kako onih koja djeluju u sastavu Vatrogasne zajednice Orahovica, i vatrogasnih zajednica s područja VPŽ, tako i drugih vatrogasnih društava od Ivankova, Oriovca, Valpova, Kutjeva, Feričanaca, Požege, Donje Motičine i Bjeljevine.

Domaćim vatrogascima i uzvanicima o radu društva u prošloj godini govorio je zapovjednik DVD-a Orahovica, Robert Orina, koji je u svom izvješću obuhvatio natjecanja, obuku vatrogasaca, uslužne radove za potrebe Grada, te fizičkih i pravnih osoba, rad s djecom i 9. Memorijal Damira Hornunga. U prošloj godini, spomenuo je Orina, vatrogasci su intervenirali na gašenju pet požara: dva na stambenim i gospodarskim objektima, jednog na vozilu i dva na otvorenom prostoru, a imali su i 12 tehničkih intervencija. Spomenuo je Orina da u DVD-u djeluje i Servis protupožarnih aparata u kojem je tijekom protekle godine servisirano 1.638 aparata za pravne i fizičke osobe.

Pročelnica Puhačkog orkestra Blaženka Sekulić Nekić izvijestila je da su u orkestru 22 člana,a probe se pod vodstvom kapelnika Zorana Vlajnića održavaju 2 puta tjedno. Orahovački puhači, kazala je pročelnica, u prošloj su godini održali 12 nastupa te su jedini takav orkestar pri vatrogasnom društvu u Virovitičko-podravskoj županiji.

U tekućoj godini DVD Orahovica namjerava nastaviti učlanjivanje mladih vatrogasaca, raditi na stručnom osposobljavanju članstva, vatrogasci će biti angažirani na protupožarnoj preventivi, sudjelovati na natjecanjima, kao organizatori i gosti, nastaviti nabavku potrebne opreme, te uz održavanje postojećeg vatrogasnog doma, zajedno s gradskom vlasti biti angažirani oko realizacije planiranog projekta izgradnje novog vatrogasnog doma.

Čestitke na dosadašnjem radu orahovačkim vatrogascima uputila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je rekla kako su u protekloj godini iz gradskog proračuna izdvojena veća financijska sredstva za rad vatrogastva.” Projekat izgradnje novog vatrogasnog doma u Orahovici, vrijedan preko 6 milijuna kuna je prevelik financijski “zalogaj” , koji Grad Orahovica ne može sam finacirati, te će se ta sredstva nastojati osigurati putem raznih natječaja i na tome će se gradska vlast angažirati u budućnosti” , zaključila je gradonačelnica Petin. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 115 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 335

Jučer 239

Ovaj tjedan 335

Ovaj mjesec 5720

Ukupno 1962213