2019 03 15 KUD Crkvari001

Članovi KUD-a Crkvari, u petak su u mjesnom domu u svom mjestu,održali redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu društva.

Osim članova Kuda, Skupštini su nazočili gosti iz prijateljskih društava ,Orahovice, Čačinaca i Feričanaca , dok je u ime grada, Skupštinu pozdravio izaslanik gradonačelnice Petin, Milan Babac.
I protekle godine KUD Crkvari radio je po usvojenom planu i programu, rekao je podnoseći izvješće o radu Udruge predsjednik Ivica Podboj. Rekao je Podboj kao su članice i članovi Kuda u protekloj godini nastupali u Crkvarima, Orahovici, Novoj Jošavi, Crnu, Zdencima, Čačincima, Feričancima, Donjem Miholjcu, Virovitici, Šljivoševcima, ,Našicama, Dinjevcu, Polači i Zagrebu te u mađarskom gradu Villányu. U folklornoj skupini evidentno je osipanje članstva dodao je Podboj koji je naglasio kako je bilo niz pokušaja animacije novih članova, no nisu naišli na zainteresiranost. Unatoč tome folklorna grupa ipak je odradila 12 javih nastupa. Tri javna nastupa zabilježi je dječji folklor, dok je muška pjevačka skupina nastupila 21 puta, a članovi kuharske sekcije pet puta.

Naglasio je Podboj kako društvo prošle godine nije organiziralo Crkvaračko prelo zbog rekonstrukcije sportske dvorane, bili su organizatori obilježavanja blagdana sv. Lovre, organizirali jednodnevni izlet na Advent u Zagreb, a čelnici Kuda imali su tu čast otvoriti izložbu u Zagrebu, u Arheološkom muzeju, pod nazivom “Tajne crkve sv. Lovre – Otkrivena prošlost Crkvara”.

Tijekom prošle godine članovi Upravnog odbora održali su sedam sjednica, a društvo usko surađuje s Mjesnim odborom i DVD-om , zaključio je Podboj, koji je pohvalio i dobru suradnju društva s Gradom Orahovica i Turističkom zajednicom Orahovica. U prošloj godini KUD- Crkvari raspolagao je s nešto više od 49 tisuća kua, pa je ostvaren višak nad prihodima u iznosu od 28.702 kune.
U programu rada na naredao razdoblje predsjednik Podboj naglasio je dodatno ulaganje napora u animaciji novih članova, daljem radu s malim folklorom, nastavku plesnih, tamburaških i pjevačkih proba. U planu rada je i organizacija dva Crkvaračka prela, gostovanja društva u Hrvatskoj i inozemstvu te organizacija “Susreta blizanaca Hrvatske” u Orahovici.

Puno uspjeha u radu i u narednom razdoblju članovima KUD-a Crkvari uputili su predsjednici društava iz Orahovice i Čačinaca, Antun Petrušić i Emina Mužar, dok je skupštini nazočan izaslanik gradonačelnice Orahovice Ana – Marije Petin, Milan Babac, čestitao KUD-u Crkvari na odrađenim aktivnostima, te promicanju imena Orahovice i Crkvara u svijetu folklora. Na kraju Skupštine prikazan je i dvadesetominutni film o radu Društva, koje su pripremili Dino Mataz i Vladimir Grgurić. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Beer fest Orahovica 2019.

BeerFest2019 000

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 153 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 10

Jučer 299

Ovaj tjedan 1336

Ovaj mjesec 9161

Ukupno 2019790