2019 04 01 TZVPZ001

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je izborna Skupština Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije na kojoj su bile nazočne predstavnice Orahovice Ivana Poljak, Tanja Maričić i Lana Jurkin.

Na sjednici su imenovana tijela Turističke zajednice i potvrđen mandat članovima Skupštine za razdoblje od nove četiri godine. Tako su među 19 izabranih za članove Skupštine iz Turističke zajednice grada Orahovice izabrani Darija Švajcer Klepač, Ivana Poljak i Pavle Jović, a za člana Turističkog vijeća iz Turističke zajednice grada Orahovice izabrana je Ivana Poljak.

Između ostalog donesen je i Program rada za 2019. godinu s financijskim planom, ali i podneseno Izvješće o radu s financijskim izvješćem za prošlu godinu. Izvješće o radu i financijsko izvješće te plan rada i financijski plan Turističke zajednice grada Orahovice iznijela je Voditeljica ureda TZ Orahovica Lana Jurkin. Prema riječima predsjednika Skupštine, župana Igora Androvića, prošle godine županija bilježi povećan dolazak turista, kao i broj noćenja, a takav trend očekuju i ove godine.

- „Drago mi je da su prošle godine brojke izuzetno dobre. Bilježimo i rast dolazaka, ali i porast noćenja na području naše županije. Sigurno je da će to biti i ove godine te da će se nastaviti i u budućnosti upravo zato što radimo i na novoj turističkoj infrastrukturi kojom će se povećati smještajni kapaciteti. Primjer je uređenje Kurije Janković u Kapeli Dvoru koja će dobiti Wellness i vinski bar, a isto tako uskoro otvaramo Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju gdje će također biti smještajni kapaciteti“.   - rekao je Andrović, dodavši kako i ostali gradovi i općine rade na turističkoj infrastrukturi te da će svi ti projekti koji su trenutno u realizaciji doprinijeti razvoju turizma u Virovitičko-podravskoj županiji.

Pomoćnik direktorice županijske Turističke zajednice Josip Mikolčić istaknuo je važnost financiranih projekata za razvoj turizma na području županije.

- „Prošla godina je bila iznimno dinamična i uspješna, a to očekujemo i ove. Glavni fokus će biti naša partnerska aktivnost s Mađarskom na šest projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije. To su izdašna sredstva i lijepa financijska injekcija za turističku infrastrukturu koju područje naše županije, ali i cijele kontinentalne Hrvatske nasušno treba“. - rekao je Mikolčić.

2019 04 01 TZVPZ002

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

12. Dani kestena i vina

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 47 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 7

Jučer 317

Ovaj tjedan 1492

Ovaj mjesec 5579

Ukupno 2051678