2019 04 08 MladiGlazbenici007

Polaznici osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica nanizali su sjajne uspjehe na regionalnim, državnim pa čak i međunarodnim natjecanjima.

Među njima učenik Jakob Jergović osvojio je II. nagradu na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje je održano u Novom Marofu s osvojenih 82,40 bodova u kategoriji II – gitara. Magdalena Krmpotić osvojila je II. nagradu na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi s osvojenih 80 bodova u kategoriji II – bisernica.

Također u glzbenoj školi u Novom Marofu održano je Međunarodno natjecanje “Mladi Padovec” gdje su se okupili učenici osnovnih glazbenih škola koji su se natjecali u devet disciplina na 13 instrumenata i u tri kategorije. Polaznici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina bili su među uspješnijima te osvojili tri druga i jedno prvo mjesto. Lana Potalec iz Područnog odjela Orahovica, učenica 2. razreda klarineta, osvojila je 2. nagradu.

Na prvoj Županijskoj smotri mladih glazbenika Virovitičko-podravske županije u organizaciji teorijskog odsjeka glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici, sudjelovali su učenici glazbenih škola iz Slatine, Orahovice, Pitomače i Virovitice. Učenici su se natjecali u pet kategorija gdje je učenik 5. razreda Područnog odjela u Orahovici Borna Gernhard osvojio je I. nagradu s osvojenih 92,18 bodova.

Zainteresirani u glazbenoj školi mogu upisati instrumente harmoniku, klarinet, flautu, klavir, gitaru, tambure, saksofon, trubu i trombon.

Također u Križevcima je održano Međunarodno natjecanje mladih glazbenika „SONUS“ gdje je domaćin bila Glazbena škole Alberta Štrige, a natjecanje mladih glazbenika Sonus ove je godine održano pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- „Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. U ovom natjecanju svaki natjecatelj osim brojčane dobiva i opisnu ocjenu koju organizator šalje mentoru tj. nastavnicima u njihovoj školi. Opisna ocjena je smjernica ocjenjivača, kako poboljšati rad nastavnika, mentora i mladih glazbenika“ – rekao je Dražen Kovačević, voditelj Područne škole Orahovica.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 340 kandidata iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine u uzrastu od 8 do 23 godine starosti u četiri discipline i to klavir, udaraljke, tambure i solfeggio. Broj kandidata u disciplini klavir je do sada premašio sve prijave prijašnjih godina te je natjecanje postalo najveće natjecanje u regiji u disciplini za klavir.

- „Učenik 5. razreda, Borna Gernhard osvojio je priznanje u II. kategoriji u disciplini solfeggio, učenica 2. razreda, Karla Kovačević osvojila je 3. nagradu u I. kategoriji u disciplini klavir s osvojenih 78,75 bodova, učenica 4. razreda, Magdalena Krmpotić osvojila je 1. nagradu u II. kategoriji u disciplini tambure osvojivši 90,67 bodova.

- „Grad Orahovica puno nam je pomogao oko preseljenja u nove prostorije u staroj zgradi suda zbog upisa sve većeg broja djece u glazbenu školu pa tako i otvaranjem novih odjela za klarinet, trombon, saksofon, flautu i druge i stari prostor nam je jednostavno postao pre mal. Svake nove godine škola radi na tome da se u nastavu uvede bar jedan novi instrument, a u pripremi ove godine je i organizacija nastave za violinu. Školu danas pohađa ukupno 90 učenika/polaznika, od toga 56 učenika od prvog do šestog razreda, po 10 je u grupi početnički solfeggio 1 i 2, a 14 polaznika vrtićke dobi pohađa mali zbor.“ – završio je voditelj Kovačević.

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2019.

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 162 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 41

Jučer 322

Ovaj tjedan 1712

Ovaj mjesec 4391

Ukupno 2060682