2019 04 14 Cacinci050

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Čačinci, proslavljena je 26. obljetnica osnutka općine, na kojoj je brojne goste pozdravio predsjednik općinskog vijeća Tomislav Tomić.

Sjednici su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, saborska zastupnica Vesna Bedeković izaslanik premijera Andreja Plenkovića i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik općine prijatelja mađarskog Csavolya Norbert Hamhaber te mnoštvo predstavnika javnog, gospodarskog, crkvenog i političkog života Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske županije te općine Čačinci.

O razvoju Čačinaca i napretku općine govorio načelnik Mirko Mališ:

- „Posebno sam ponosan što danas mogu reći da je javna nabava za gradnju novog dječjeg vrtića u Čačincima pri kraju i da početak gradnje možemo očekivati kroz 30-ak dana. Ovim putem se moram zahvaliti potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću koji je osobno zaslužan za ostvarenje ovog projekta. Na našem području vidljiv je itekakav pozitivan pomak po pitanju projekata i to otkako državno vodstvo pridaje veću pažnju lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Tako uz pomoć našeg ministra i saborskih zastupnika te župana i naše županije te drugih dužnosnika ostvarili niz projekata na području općine te počeli s ostvarivanjem novih. „ - među ostalim je rekao načelnik Mališ.

Župan Igor Andrović čestitao je na postignućima vodstvu općine i rekao kako će u svojoj nadležnosti Županija i u buduće pomagati:

- „Jedan od najvrjednijih projekata je svakako izgradnja dječjeg vrtića koji je jedan od 11 koliko ih se gradi u županiji i to su projekti kojima ulažemo u najmlađe i u budućnost svake općine, grada i naše županije. U svim projektima ova je općina itekako imala podršku Županije“. - rekao je Andrović.

Saborski zastupnik Josip Đakić rekao je kako općina Čačinci živi svojim punim plućima i danas na svoj 26. rođendan može zbrajati dobre rezultate plodonosnog rada koji su omogućili i napredak i razvoj svih mještana ove općine. Čestitao je vodstvu Općine na ogromnom trudu i radu koji su uložili i potakao da još jačim tempom i nastave na boljitak svih mještana.

Na kraju se obratio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je pozdravio nazočne kao ministar i kao potpredsjednik Vlade. Naglasio je kako se području općine provodi najvrjedniji projekt županije i financijski najteži, projekt Geo priče Parka prirode Papuk. Općina ima daleko najveći Proračun u povijesti i vidljivo je da se ovdje ide samo i isključivo naprijed. Država je shvatila da nije sve u Zagrebu, da ima puno toga lijepog i korisnog u Slavoniji, te pomaže ovom dijelu Hrvatske.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

12. Dani kestena i vina

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 76 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 7

Jučer 317

Ovaj tjedan 1492

Ovaj mjesec 5579

Ukupno 2051678