2019 05 10 VZ Orahovica012

Održana je godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Orahovica kojoj su uz članove, predstavnike vatrogasnih društava iz Stare i Nove Jošave, Crkvara i Dolaca te Orahovice kao stožernog društva, nazočili i gosti iz županijske Vatrogasne zajednice, te susjednih općina i gradova te gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin.

Dopredsjednik VZ Orahovica Ivica Podboj, pozdravio je sve goste, a predsjednik VZ Mario Gubeljak ukratko je podsjetio na aktivnosti koje je VZ-a provodila u prošloj godini te je potom izvješće podnio zapovjednik Robert Orina.

Po planu rada koji je iznio zapovjednik Orina i u tekućoj godini VZ Orahovica nastavit će s redovnim aktivnostima s posebnim naglaskom na održavanju vježbi i sudjelovanju u natjecanjima, stručnom osposobljavanju, te nabavci potrebne vatrogasne opreme.

U ime Grada Orahovice vatrogasce je pozdravila gradonačelnica Ana - Marija Petin, koja se zahvalila svim članovima VZ što riskiraju svoj život kako bi sačuvali svoju imovinu i naše živote:

- „Zbog toga smo i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća jednu zahvalnicu dodijelili jednom od društava naše Vatrogasne zajednice, a svakako su zahvalu zaslužila i ostala društva za što ćemo se pobrinuti da priznanja dobiju u narednim godinama jer smatram da ste svi jednako vrijedni.

Osim što čuvate naselja i žitelje od nepogoda, nekim dijelom čuvate i neke tradicije i okupljate kako starije, tako i mlađe  mještane. Svakako učite i djecu kroz igre i vježbe ovom plemenitom zanimanju što je bitno za ruralne krajeve kao što je Orahovica.

Osim što smo povećali sredstva za vatrogastvo, pokušavamo pomoći i nabavkom opreme, a htjeli bi pomoći i oko problema sa vozilom jer vidimo u koliko je potrebno u ovim zadnjim intervencijama.

Trebalo bi svakako pratiti natječaje raznih fondova kojima bi se možda moglo doći do nekih sredstava za opremu i vozila u budućnosti kako bi se olakšao rad i povisila razina sigurnosti vatrogascima.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 8

Jučer 422

Ovaj tjedan 1167

Ovaj mjesec 4957

Ukupno 2087013