2019 05 30 MatoPisac027

„Koliko je boja u boji” naziv je izložbe slika, slikara amatera Mate Pisca, koja je u četvrtak 30. svibnja  otvorena u Restoranu Ružica grad. Nakon izložbe „Nepoznata Orahovica 17″ i koncerta klasične glazbe, Ogranak Matice hrvatske Orahovica, sinoć je bio organizator i trećeg sadržaja, koji se odvija u sklopu programa ovogodišnjeg 51.” Orahovačkog proljeća”.

O slikarskom putu slikara Mate Pisca, nazočne goste sinoć je upoznao predsjednik MH Ogranka Orahovica Damir Najmenik. Najmenik je kazao kako Pisac danas najčešće slika u tehnikama akvarela, te ulja ili akrila na platnu, obrađujući najrazličitije teme, pejsaž, apstrakciju, mrtvu prirodu, portret.

Gradonačelnica Orahovice Ana - Marija Petin, koja je i otvorila izložbu, zahvalila se autoru na izložbi, rekavši kako nikada nije lako svoj rad dati na ocjenu javnosti. “Slike su prekrasne i ostala sam jako iznenađena” rekla je gradonačelnica Petin, zahvalivši na kraju i Ogranku MH.

Akademski slikar Franjo Molnar, govoreći o načinu likovnog izričaja kolege Pisaca rekao je, kako je odabir slika bio i lak i težak, lak, zato, jer koju god da je sliku odabrao ne bi bilo greške, a težak zato što nije bilo više prostora, rekao je Molnar zaključivši kako Pisac, iako je slikar amater, stoji uz bok i mnogim akademskim slikarima.

Autor izložbe, Mato Pisac zahvalio se jučer svima koji su došli na izložbu. Rekao je Pisac da se slikarstvom bavi jer se u slikarstvu nalazi i u njemu se osjeća dobro I zadovoljno, posebice kada se napravi dobra slika. Izložba “Koliko je boja u boji”, bit će otvorena za javnost još 31. svibnja i 1. lipnja. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 89 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 243

Jučer 410

Ovaj tjedan 653

Ovaj mjesec 4218

Ukupno 2122689