2019 06 15 PedalaZlicaTamburica033

U organizaciji pustolova iz Donje Pištane, Zdenka Nađa i Mjesnog odbora Donja Pištana, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Orahovica, u subotu, 15. lipnja u Donjoj Pištani održana je prva biciklijada pod nazivom „Pedala - žlica - tamburica koja je zamišljena kao spoj rekreativne vožnje bicikla, druženja i zabave uz tamburaše i besplatnu hranu i piće za sudionike. Zdenko Nađ, idejni je začetnik prve ove manifestacije:

- „Ova manifestacija je prilika da se na neki način odužim svim ljudima koji su me podupirali na biciklističkim pothvatima, a osim zabave i druženja cilj je nam je bio animirati što veći broj ljudi i promovirati biciklizam kao zdrav način života.“ - rekao je Zdenko.

Sudionici su se okupili ispred Mjesnog doma u Donjoj Pištani i tko je trebao obavio je još posljednje pripreme prije kretanja, a ruta je išla prema akumulacijskom jezeru između Donje Pištane i Bukvika, odakle makadamskim putem do Kokoćaka, a zatim će preko Gornje Pištane gdje je bila i odmorišna točka kod obitelji Jović te okrjepom hranom i pićem. Nakon toga od Gornje Pištane se opet makadamskim šumskim putem prešlo do ceste koja vodi iz Orahovice prema planinarskoj kući Šaševo kojom su se biciklisti spustili do Orahovice pa kroz Riječane na kružni tok, kroz središte grada i preko Trga sv. Florijana na ulicu Branka Jaklića i nazad u Donu Pištanu. Kroz nekih prijeđenih 18 do 20 kilometara biciklisti su se opet okupili kod doma gdje ih je dočekala ekipa s grahom i čobancem za koje je pokrovitelj bila Turistička zajednica Grada Orahovice. Bicikliste je dočekao i pozdravio pradsjednik Mjesnog odbora Donja Pištana Mario Kolar kao i predstavnik gradske uprave Milan Babac koji je  prenio pozdrave gradonačelnice Petin. Za dobru zabavu pobrinuo se tamburaški sastav „Kontra”, a zabavni dio manifestacije i zajedničko druženje je potrajalo je cijelo večer.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 127 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 204

Jučer 221

Ovaj tjedan 425

Ovaj mjesec 425

Ukupno 2112754